Babacan'dan esnafa püskevitli espiri - Galeri

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'da bisküvi satan esnafla sohbet etti. Babacan Bahçeli'nin piskevit söylemine göndermede bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2011 16:32 GÜNCELLEME 14.05.2011 16:32 Partiler
Babacan'dan esnafa püskevitli espiri - Galeri

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balgat Pazarı esnafını ziyaretinde bisküvi satan bir esnafla sohbet etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderme yapan Babacan esnafa gülerek, "Bu sıralar çok reklamı yapılıyor. Bisküvi satışları çoğaldı mı?" diye sordu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ümit Altuntaş'ın Balgat'ta kurduğu seçim çadırının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Reha Denemeç, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve milletvekili adayı Yalçın Akdoğan ve Gençlik Kolları Başkanı ve milletvekili adayı Fatih Şahin de katıldı.

Babacan, açılış kurdelesini kestikten sonra Balgat Pazarı esnafını da ziyaret etti. Burada bisküvi satan bir esnafla bir süre sohbet eden Babacan, 'püskevit' ifadesi ile gündemde olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderme yapmaktan da geri durmadı. Babacan esnafa gülerek, "Bisküvi satışları çoğaldı mı? Bu sıralar çok reklamı yapılıyor, çok konuşuluyor" dedi.

Esnaf da Babacan'a "Farkındayız" diyerek karşılık verdi. Bir gazetecinin Babacan'a, 'Bisküvi sever misiniz?' diye sorması üzerine Babacan, "Çocukken tabi. Fiyatlar zaten çok çok uygun. Herkesin erişebileceği fiyatlar. eskisi gibi lüks bir tüketim değil" yanıtını verdi.

Babacan, bir gazetecinin 'Ben de söyleyemiyorum' demesi üzerine ise, "Telaffuza girmeyelim, üzerinde yazıyor. Doğru yazılışı bu, Türkçesi bu" diyerek paketin üzerindeki 'bisküvi' yazısını gösterdi.

Öte yandan, pazar esnafından bazıları Bakan Babacan'a satışların düşük olmasından yakındı. Bir esnaf da geçmişte Babacan'ın kendilerine pazarın üstünün kapatılacağı sözünü verdiğini ancak yapılmadığını söyledi. Babacan da, "Çankaya Belediyesi bizde değil" karşılığını verdi. Bunun üzerine esnaf, "Ben sizi seviyorum, onu değil. Ben size söylüyorum" dedi.

Babacan daha sonra 'siftah yapmak' isteyen bir esnafa karnabaharın fiyatını sordu. Babacan, 'Ağanın eli tutulmaz' diyen esnafa, "Olur mu fiyat söyle" dedi. Babacan, esnaftan 5 lira karşılığında karnabahar ve domates satın aldı.

Babacan, Kürtçe seçim sloganı ve seçim şarkısı istediklerini belirten bir vatandaşa da, "Kürt vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı bölgelerimizde zaten var" karşılığını verdi.

Pazardan ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Babacan, "Sorduğumuz herkes geçen seneye göre fiyatların aynı ya da daha düşük olduğunu söylediler. Bu bizim için sevindirici" dedi. Alışveriş yaptığının hatırlatılarak fiyatların 'cep yakıp yakmadığının' sorulması üzerine ise Babacan, "Fiyatlar uygun. 5 lirada epey birşey aldık" dedi.

Evde ekonomi ile kimin ilgilendiğinin sorulması üzerine ise Babacan, "Eşim daha çok yapıyor. Ama yılda 1-2 defa beraber sessizce çıkıp birşeyler alıyoruz" dedi. Pazar yerinin Türkiye'nin fotoğrafı olduğunu ifade eden Babacan, "İşinden memnun olan esnaf da var, olmayan da var. Daha rahat alışveriş yapan vatandaşlar var, dar gelirli vatandaş da var. Genelde olumlu tabi" diye konuştu.
 
 

KAYNAK : İHA