Davutoğlu'na destek isteyen CHP'li çark etti

CHP'nin Konya adayı Karamut, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya 1. sıra milletvekili adayı Davutoğlu'nun desteklenmesini isteyen konuşmasının arkasında durmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 17:31 GÜNCELLEME 17.05.2011 17:31 Partiler
Davutoğlu'na destek isteyen CHP'li çark etti

Chp'li Konya milletvekili adayı karamut “söylediklerim çarpıtıldı. Böyle demek istemedim’’

CHP'nin Konya Milletvekili Adayı, Konyalılar'dan Dışişleri Bakanı ve Ak Parti 1. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Davutoğlu'na destek vermelerini istemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya 6. sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karumut, Çatören Köyü'nde gerçekleştirilen şenlikte yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na övgüler yağdırmış, Konya'nın Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu, ülkemizin ise kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Karamut "dış politikadaki gelişmeler çok önemli, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Dışişleri Bakanı da Konyalı, kendisiyle iftihar ediyoruz, onur duyuyoruz" demişti.

Bakan Davutoğlu'nun konuşmalarında normalleşme sürecinden, tarihten ve Konya'nın başkent oluşundan bahsettiğini, kendisinin de bu sözlerin hepsine katıldığını belirten Karamut, Konyalılar'dan Bakan Davutoğlu'na destek vermelerini istedi. Karamut "Konya'da 1 milyon 350 bin seçmen var. Ben sizden rica ediyorum. Lütfen herbiriniz bir mum olarak, Sayın Davutoğlu'nun ateşini sürekli yanar halde tutun ki dış politikada Türkiye zaafa uğramasın" demişti. Karamut bu sözlerinin hatırlatılması üzerine “ Söylediklerim çarpıtıldı. Böyle demek istemedim’’ şeklinde konuştu.

CHP ‘li aday Karamut Ogün konuştuğu sözlerinin devamının aktarılmadığını ifade etti ve şöyle devam etti, “ Vatandaşlarımız parti ayırmaksızın kendi şehirlerinden milletvekili çıkarmaktan memnun oluyorlar. Söylediğim sözler ise Konyalı vatandaşlarımın düşüncelerinin tekrarıdır. Davutoğlu bakandı ama milletvekili değildi, artık milletvekili adayı ve bir seçmeni var bunun yanında seçilebilir sırada yer alıyor’’ dedi.

Karamut“ O gün konuşmamda çağrım oy verilmesi değildi. Artık seçilen bakanların yanlış yapmaması gerekir dedim. Kendileri siyasi rakibimdir ve iktidar partisidir. Sözlerim destek içermemektedir, tam tersine yanlışlara vurgu yapan Konyalıların ve bütün vatandaşlarımızın milli, manevi değerlerinden uzaklaşan dış politika anlayışından vazgeçmek uyarısı içermektedir’’ diye konuştu.

KAYNAK : Haber7