Çelik’ten Bahçeli'nin '3 bela' söylemine tepki

Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim gezilerindeki açıklamalarına da tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2011 10:29 GÜNCELLEME 18.05.2011 10:29 Partiler
Çelik’ten Bahçeli'nin '3 bela' söylemine tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, seçim bürosuna atılan molotofla kendisine ‘halkın arasına girme başına iyi şeyler gelmez’ yazılı mesaj gönderildiğini söyledi. 

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nin (SEYMER) mezuniyet töreninde konuşma yapan Çelik, “Bizim seçim bürolarımıza molotof kokteyli atıyorlar. Geçen gün molotof kokteyli atarken bir mesaj bırakmışlar. Demişler ki 'halkın arasına girme, başına iyi şeyler gelmez.' Tabi böyle bir şey olunca, ben mesajı alırım, halktan uzak dururum zannediyorlar. Zannediyorlar ki halkla benim arama duvar örecekler, beni molotof kokteyli ile korkutacaklar. Biz bir Allah'a emanetiz, bir de size emanetiz. Gerisi boştur.” dedi. Çelik, sözlerini tamamladıktan sonra konuşma yaptığı kürsüden inerek halkın arasına girdi.

"MANEVİ SÜTUNLARA SALDIRMAK MHP’NİN ÜSLUBU OLDU"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim gezilerindeki açıklamalarına da tepki gösteren Çelik, “MHP lideri 'Türkiye'nin başında 3 bela var' demiş. Allah ıslah etsin. Birisi Erdoğan, diğeri Gülen, diğeri de Öcalan demiş. Bunu söyleyen kişinin milli idrakten de, mille vicdandan da, milli izandan da zerre kadar nasibi yoktur.

Türkiye'de, Türkiye'yi ileri götüren siyasi liderlere saldırmak, Türkiye'nin manevi sütunları olan dini liderlere saldırmak, sonra bunları terörist başı ile aynı kefeye koymak maalesef MHP'nin yönetiminin üslubu haline geldi. Bu üslupla ülkücü kardeşlerimizin bir ilgisi yoktur. MHP'nin 40 tane yöneticisini toplasanız 1 tane ülkücü etmez. Allah korusun bunlar iktidara gelse, böyle bir şey mümkün değil, ama bunların seçim beyannameleri uygulanmaya kalksa Türkiye 1 haftada batar." şeklinde konuştu.

AK Parti'li belediyelerin iyi çalıştığını anlatan Çelik, ''SEYMER kursundan mezun olanların oluşturduğu bu kalabalığı Kılıçdaroğlu ve Bahçeli mitinglerinde de göremez, rüyasında da göremez. Ama bu kalabalık siyasi sebeplerle, partizanlıkla buraya gelmiyor. Aldığı hizmetin karşılığı olarak buraya geliyor.'' ifadesini kullandı.

 Son günlerde sağlık yönündeki rahatsızlığına da değinen Çelik, “Allah'a çok şükür bir hastalığım yok. Biz millete hastayız. Doktorlar buna teşhis koyamıyorlar. Sizin karşınıza çıkınca depreşiyor.” sözlerini kaydetti.

Programda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kente her geçen gün yeni yatırımlar geldiğini söyledi. Aldırmaz, “8 bin yatak kapasitesine ulaşan otellerde çok sayıda gencimiz iş sahibi oluyor. Ayrıca SEYMER de işsizliğin çözümünde önemli katkılar sağlıyor.” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Azim öztürk ise SEYMER’den bu dönem 7 bin 332 kursiyerin mezun olduğunu vurgulayarak, toplamda ise 68 bin 835 mezun verdiklerini kaydetti. Öztürk, SEYMER mezunları derneği kurarak kentte büyük bir aile olacaklarını kaydetti.
 

KAYNAK : İHA