Kılıçdaroğlu: AKP'nin oyu düşüşe geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerine dün İstanbul'da devam etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 01:41 GÜNCELLEME 23.05.2011 01:41 Partiler
Kılıçdaroğlu: AKP'nin oyu düşüşe geçti

Bağcılar Meydanı'nda seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Herşeyi affedebiliriz, ama kul hakkı yiyenleri hayır. Ceplerini doldurdular köşeyi döndüler. Din, iman edebiyatı yaptılar, köşeyi döndüler. Elbette ki, bunun hesabını soracağız. Hiç merak etmeyin silkeleyeceğiz. Hesap vermeden bir yere gitmek yok. Düşenekadar silkeleyeceğiz. Öyle alıp kaçmak yok. 5 kuruş aldıysan, 5 kuruşun hesabını vereceksin. İktidar olduğumuzda size sözümüz var. Her kuruşun hesabını, ben millete vermeyi onurlu bir görev kabul ediyorum. Halktan yana olacağız. Yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız" diye konuştu.

"EŞLERİNİZE PIRLANTA ALIN"
Dünyadaki bütün liderlerin televizyonda çıkıp tartıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Recep Erdoğan, Kemal kardeşinizin karşısına çıkabilir mi? Karşıma çıkması için, geçmişi temiz olacak, kul hakkı yemeyecek ve mangal gibi yürek olacak. Çıkarsa karşıma, ustanın kim olduğu ortaya çıkacak. Gel ben sana usta kim, çırak kim göstereyim" dedi.

Vatandaşlara, evlerine giderken eşlerine hediye pırlanta almaları tavsiyesinde de bulunan Kılıçdaroğlu, ?Neden simit veya ekmek demiyorum? Çünkü onlarda KDV var. Ama pırlantada KDV yok, yüzde 0. Peki neden pırlantada KDV yok da, ekmekte, simitte var" ifadelerini kullandı.

"AKP'NİN OYU DÜŞÜYOR"
Daha sonra Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ne geçen Kılıçdaroğlu'nu, burada özelharekatçıların koruduğu görüldü. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, "İhlas Holding Mağdurları ve Yimpaş Mağdurları" yazılı iki pankartı da işaret etti. Konuşması sırasında bir vatandaşın bayılması üzerine Kılıçdaroğlu konuşmasını bölerek, "Bir ambulansa ihtiyaç var. Çabuk gelebilirseniz. Buraya müdahale edebilir misiniz?" diyerek sağlık görevlilerini çağırdı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"O telaşa kapılsınlar, geceleri de rahat uyumasınlar. Birileri gelip sizin rantınızı almayacak, buna izin vermeyeceğiz. Çünkü biz rant partisi değiliz, biz yandaş partisi değiliz. YeniCumhuriyet Halk Partisi, halk için çalışacak. Sizin için alın teri dökecek. Halkın iktidarının oyu artıyor, AKP'nin oyu düşüyor. 12 Haziran'dan sonra halkın iktidarını kuracağız."