Kılıçdaroğlu özerklik sözünden geri adım attı

Hakkâri'de, Avrupa'da kabul edilen Yerel Yönetimlerde Özerklik şartını kabul edeceklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'da soruları yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2011 14:47 GÜNCELLEME 24.05.2011 14:47 Partiler
Kılıçdaroğlu özerklik sözünden geri adım attı

Hakkâri'de, Avrupa'da kabul edilen Yerel Yönetimlerde Özerklik şartını kabul edeceklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'da özerklik ile ilgili kendisine sorulan soruları cevapladı. Özerklik çıkışının Türkiye'nin eyaletlere bölüneceği şeklinde algılandığının belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi söz konusu değil." dedi.

Miting için geldiği Ardahan'da Kongre Caddesi üzerinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, helikopterle Artvin'e gitmeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özerklik çıkışına değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim parlamentoda kabul ettiğimiz, yerel yönetimler şartı var zaten. Parlamentoda biz bunu kabul etmişiz. Oradaki bazı çekinceleri kaldırmak için de Bakanlar Kurulu'na yetki vermişiz. Biz oradaki bazı çekinceleri kaldırılmasından yanayız. Yoksa öyle eyaletlere bölünmek, Türkiye'yi ayrışma süreci içine sokmak.. öyle bir şey söz konusu değil." diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin kabul ettiği evrensel koşullarda, yerel yönetimlerin zaten özerkliklerinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Yani belediye başkanını kim seçiyor? Halk seçiyor. Oradaki vatandaş seçiyor. Belediye gelirlerinin yasasının çıkması lazım. Yerel yönetimleri biraz daha yetkilendirmemiz lazım. Bunu açın bakın ta bizim eski parti programında var. Bütün partilerin programında da var. Ama bunu AKP yapmadı, biz yapacağız. Halkımıza güveniyoruz. Hiçbir yurttaşımız bu ülkeden ayrılmak istemiyor. Ayrılmak değil bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil, bir araya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. İnsanlarımıza güveneceğiz. İnsanlarımızı bir araya getireceğiz. Var olan sorunlarını çözeceğiz. Siyaset kurumunun görevi budur."

KAYNAK : CİHAN