Baykal: Terörü bu noktaya Erdoğan getirdi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'deki kapalı kepenklerden şikayet etmeye hakkı olmadığını iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2011 13:47 GÜNCELLEME 26.05.2011 13:47 Partiler
Baykal: Terörü bu noktaya Erdoğan getirdi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu'da kapalı kepenklerden şikayet etmeye hakkı olmadığını savunarak, '' Terörü idare etmeye çalışan, terörle uzlaşmaya çalışan, terörün gönlünü alarak onu teskin etmeye çalışan sen değil misin? O politika değil mi Türkiye'yi buraya getirdi'' dedi.

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (DÖSİAD) düzenlediği toplantıya katılan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'deki kapalı kepenklerden şikayet etmeye hakkı olmadığını iddia etti.

Baykal, şunları söyledi:

''Başbakan oraya gidiyor, bütün kepenkler kapalı. Çok acıdır. Arkasında devletin bütün güvenlik güçleri, devletin bütün gücüyle ancak gidebiliyor. 9 yıl önce böyle manzara var mıydı? 4 yıl sonra ne olacak Türkiye'de? Şimdi Başbakan şikayet ediyor. Başbakan'ın şikayet ettiği bu tablonun sorumlusu bizzat Başbakan'ın kendisidir. O değil miydi, teröristleri Habur'dan alay-u vala ile kabul eden? O değil miydi onların ayağına çadır mahkemeleri götüren, aklayıp paklayan? 'Pişmansınız değil mi?' diye sorulduğunda 'hayır pişman değiliz. Bizi buraya Apo gönderdi. Mektubunu getirdik' diye meydan okuyan insanları otobüsün üstüne çıkarıp davulla zurnayla kahraman gibi ülkeye alan o değil mi? Müsteşarını oraya gönderen, savcısını oraya gönderen Başbakan değil mi? Bütün bunları yaptıktan sonra, şimdi bu noktaya gelince bundan şikayet etmeye hakkı var mı? Senin bugüne kadar izlediğin politika Türkiye'yi buraya getirmiştir. Terörün sırtını sıvazlayan sen değil misin? Terörü idare etmeye çalışan, terörle uzlaşmaya çalışan, terörün gönlünü alarak onu teskin etmeye çalışan sen değil misin? O politika değil mi Türkiye'yi buraya getirdi?''

KAYNAK : AA