Ömer Çelik'ten BDP'ye tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Ömer Çelik, "Cumhuriyet Halk Partisi ile koalisyon yapabiliriz" diyen BDP'yi eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2011 10:15 GÜNCELLEME 01.06.2011 10:15 Partiler
Ömer Çelik'ten BDP'ye tepki

Seçim bölgesinde çalışmalarını devam ettiren Çelik, Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Solaklı beldesinde düzenlenen mitingde halka seslendi. Konuşmasında ağırlıklı olarak muhalefete yüklenen Çelik, CHP, MHP ve BDP'nin ittifak yaparak AK Parti'nin önünü kesmeye çalıştıklarını söyledi. Çelik, "Kol kola girmiş içerideki ve dışarıdaki uzantılarıyla beraber AK Parti'ye karşı birlik oluyorlar. Normalde masaya bazı meseleler koysanız bu partilerin her biri birbiriyle kavga eder. Ama şimdi genel başkanları birbirlerine gülücük atıyor" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevine geldiği 1 yıllık süre boyunca Kürt sorunundan bahsetmediğini söyleyen Çelik, "Bu zamana kadar ağzına Kürt sorununu ve demokrasiyi almayan Kılıçdaroğlu, her türlü darbenin ve cuntanın yanında hizalanırken seçime 10 gün kala demokrasi raporu hazırlıyor. Ne oldu da birdenbire ağzınızdan Kürt sorunu düşmez oldu?" diye konuştu.

Bağımsız milletvekili adayı Selahhattin Demirtaş'ın "Koalisyon yaparsak CHP ile yaparız" sözünü hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

"Hani bu CHP darbeleri destekliyordu, hani bu CHP cuntaların arkasındaydı. Bu CHP Kürtlere her türlü acıyı çektirmiş, Kürtlere zulmetmiş Jitemler'in, Ergenekonlar'ın arkasındaki parti değil midir? Düne kadar Kürt demeyi yasaklayan, Zaza demeyi yasaklayan CHP, bugün Ergenekon'u Meclis'e taşımaya uğraşırken, BDP'ye ne oluyor da 'Ben oturur CHP ile koalisyon yaparım' diyor.

Bu nasıl bir tezgahtır, bu nasıl bir oyundur? Bizler, Jitemler'in, kontrgerillaların, orada bir takım gizli faaliyet yürütenlerin darbe organizasyonlarıyla mücadele ederken, BDP çıkmış onları meclise taşımaya kalkan Kılıçdaroğlu ile koalisyon yapabileceğini söylüyor. Bu Silivri ile Kandil arasındaki ittifak nasıl bir ittifaktır?"
 
 

KAYNAK : İHA