MHP'nin son Diyarbakır mitingi kana bulanmış!

MHP, en son 1975 yılında Diyarbakır’da açık hava mitingi yapmıştı ve çıkan olaylarda bir kişi ölmüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2011 06:33 GÜNCELLEME 04.06.2011 06:33 Partiler
MHP'nin son Diyarbakır mitingi kana bulanmış!

Nevin Bilgin'in haberi

MHP, 6 Haziran’da Diyarbakır’da yapacağı mitingi gövde gösterisine çevirmeyi planlarken BDP’den miting ile ilgili ilginç bir değerlendirme geldi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bahçeli’nin mitinginin tabansal karşılığı olmadığını, psikolojik olduğunu belirterek, “Çiçekle karşılamayı düşünmüyoruz. Kepenk kapattırma gibi önerimiz de yok. Ben gidip dinlemeyeceğim. Çünkü MHP’nin klasik politikası dışına çıkacağını düşünmüyorum” dedi. Mitigndi bir olay olmasını beklemediklerini ifade eden Aydın, “MHP’nin ve Sayın Bahçeli’nin Diyarbakır’da siyasi karşılığı yok. Sayın Bahçeli, alandaki güvenlik güçlerine ve konvoyunda getirdiği bir gruba konuşur. Mitingin siyasal bir anlamı yok, psikolojik bir anlamı var. Kepenk kapatma gibi bir önerimiz yok. Çiçeklerle falan da karşılama gibi durum da yok. Ama halkın refleksinden kaynaklanan bir şey olur mu bilemiyorum. MHP’nin vereceği mesajın klasik olduğunu bildiğim için ben de konuşmayı dinlemeyi düşünmüyorum. MHP, klasik politikaları dışına çıkmayacaktır diye düşünüyorum. MHP’nin politikası farklılıkları reddeden ve tek tipleştirmeye çalışan bir politika. Bunu reddediyoruz” dedi.

Öte yandan Diyarbakır’da en son 1975’te bir açık hava mitingi düzenleyen MHP 36 yıl sonra düzenleyeceği toplantıda İstasyon Meydanı’nda çevre illerden getirtilecek kalabalık bir gruba konuşması planlanıyor.

Partinin merhum lideri Alparslan Türkeş döneminde sadece salon toplantıları ile Diyarbakır’da seçim çalışması yapabilen MHP, en son 1975 yılında Diyarbakır’da açık hava mitingi yapmıştı ve çıkan olaylarda bir kişi ölmüştü. Türkeş’in kente sokulmadığı olaylar sırasında 1 er şehit olurken, 8’i ağır olmak üzere 30’a yakın kişi de yaralanmıştı. Kentin girişinde tankın üzerinde megafonla konuşmak zorunda kalan Türkeş kentten ayrılmıştı.

Star