Yaşar Okuyan'dan 12 Eylül dilekçesi

Eski Bakanlardan Yaşar Okuyan, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine açılan davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2012 14:56 GÜNCELLEME 15.03.2012 14:56 Partiler
Yaşar Okuyan'dan 12 Eylül dilekçesi

Avukatı Erden Arısoy ile Ankara Adliyesi'ne gelen Okuyan, müdahil olma dilekçesini Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Yaşar Okuyan, dilekçeyi verdikten sonra adliye önünde yaptığı açıklamada, 12 Eylül döneminde yaklaşık 2 yıl cezaevinde kaldığını, daha sonra idamla yargılanıp beraat ettiğini, bu nedenle davaya katılmak için müdahillik dilekçesi verdiğini söyledi.

Darbe yapanlardan, 30 sene sonra bile olsa hesap sorulabiliyor olmasının önemini vurgulayan Okuyan, şunları kaydetti:

''Hukuksal açıdan davayla ilgili zaman aşımı tartışmaları devam edecektir ama sembolikte olsa yargılanmaları doğru. Yoksa, o dönemde görev almış bir çok askeri personel, komutan, kötü muamelelere muhatap olmuş insan var. Bunun ötesinde danışma meclisini nereye koyup, oturtacaksınız? Darbe yapanların atadığı hükümeti nereye koyacaksınız? Mesela rahmetli Özal, başbakan yardımcısıydı, müsteşardı. Özal'ı nereye koyacaksınız? Ama sembolikte olsa böyle bir şeyin gündeme gelmiş olması yararlıdır.''

Darbe döneminde cezaevlerinde insanların öldüğünü, Mamak Cezaevi'nde kaldığı süre içinde kendisinin de bazı olaylara tanık olduğu anlatan Okuyan, yaşananlarla ilgili bütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ni suçlamanın da mümkün olmayacağını ifade etti.

KAYNAK : AA