Bucak aşireti yeni partisini belirledi

Doğru Yol Partisi'nin baraj altında kalmasının ardından siyaset alanında istediğini bulamayan Bucak aşireti, yerel seçimler öncesinde yeni partisini belirledi. Aşiret, Saadet Partisi saflarına geçiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2012 12:25 GÜNCELLEME 30.07.2012 14:13 Partiler
Bucak aşireti yeni partisini belirledi

Aziz İstegün'ün haberi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde etkili olan ve Susurluk skandalıyla adını duyuran Bucak aşireti, yerel seçimler öncesinde yeni partisini belirledi. Varılan anlaşmaya göre, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak önümüzdeki günlerde Saadet Partisi rozeti takacak.

Eski DYP milletvekili ve Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak'ın kardeşi olan belediye başkanı, yerel seçimlerde Saadet'ten aday olacak. Bucak aşiretinin daha önce MHP'ye geçmek istediği; ancak genel başkan Devlet Bahçeli'nin bu talebe olumlu yanıt vermediği belirtildi

Şanlıurfa'daki bazı aşiretler, 12 Haziran 2011 seçimlerinde büyük hayal kırıklığına uğramıştı. AK Parti'nin 10, BDP'nin 2 milletvekilliği kazandığı Şanlıurfa'da bağımsız adaylar sandıktan çıkamadı. AK Parti'nin liste dışı bırakmasının ardından seçimlere bağımsız aday olarak giren Zülfikar İzol, Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak, Şeyhanlı aşiretinden Mahmut Cevheri ile Zeynel Fatih Şıhanlıoğlu milletvekili seçilmelerine yetecek oyu alamadı.

ZAMAN