Erdoğan, Obama'ya İsrail resti çekti!

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında ABD Başkanı Barak Obama'ya İsrail resti çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2012 13:07 GÜNCELLEME 20.11.2012 14:05 Partiler
Erdoğan, Obama'ya İsrail resti çekti!

ABD Başkanı Barak Obama'nın Tayland'da düzenlediği basın toplantısında, “İsrailin kendini savunma hakkını sonuna kadar destekliyoruz” açıklamasına Erdoğan'dan tepki geldi.

İsrail'in savunan değil saldıran konumada olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, son 7 günde yapılan saldırılarda 115 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini belirterek, ''
İsrail'in özgürlüğü ayaklar altına alarak işgal uyguluyor ve  barışı ve temel insan haklarını hiçe sayarak etnik temizliğe girişiyor. Buradan ABD'ye ve batıya sesleniyorum; Eli kanlı İsrail hiçbri şekilde kendini savunma hakkını kullanmıyor. Çok açık söylüyorum ordaki Filistinliler en doğal savunma hakkını kullanıyor.'' dedi.

Birleşmiş Milletler'e ben hiçbir şekidle güvenmediğini tekrar dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Herkes avucunu ovuşturup duruyor, egemen güçler nerdesiniz yahu. Ülkemde de bazı köşe yazarları 'AK Parti dış politikaya da çok ağırlık veriyor bu bizim başımıza ileride bir şeyler getirir mi' diye yazıyor... Biz halka ve hakka inanıyoruz. Bizim için önümüzde 3 yol var, ya dilimizle müdahale edeceğiz, ya elimizle müdahale edeceğiz ya da kalbimize buz kestireceğiz.'' dedi.

KAYNAK : Haber7