Osman Can'ın Ergenekon ve Balyoz'u bitirme şartı

AK Parti MKYK Üyesi, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, yeni anayasa konusunda ezber bozan açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2013 13:36 GÜNCELLEME 20.02.2013 14:29 Partiler
Osman Can'ın Ergenekon ve Balyoz'u bitirme şartı

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programı AK Parti MKYK Üyesi, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can'ı konuk etti. 4'üncü Yargı Paketi'ne son şekli verilmeden, Ankara kulislerinde Başbakan'ın geçen hafta paketteki bazı maddelere şerh koyduğu ifade edilmişti. Osman Can, "bazı maddeleri tekrar elden geçirin dendiği bilgisinin doğru olmadığını" söyledi.

Can, Nuray Mert'in "PKK terör örgütü değildir…" sözlerinin yeni yargı paketine göre suç sayılıp sayılamayacağı sorusunu ise "eğer suç işleme kastı yoksa bu konuda ‘hayır efendim bunun mutlaka cezalandırılması lazım çünkü burada terörün propagandası vardır' dememiz çok fazla mümkün değildir." şeklinde cevapladı.

 Osman Can, Abdullah Öcalan'ın "yeni anayasanın kritik maddelerini Osman Can yazsın" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise; anayasa yazımında profesyonel süreç gerçekleştiğini, bunun dışarıdan a ya da b şahsı şu şöyle yapsın dedi diye değişecek bir süreç olmadığını dile getirerek, konunun parti içinde konuşulmayı gerektirecek bir şey olmadığını da ifade etti.

Yeni anayasaya geçici maddeler ekleyerek, Ergenekon, Balyoz gibi davaların ortadan kaldırılmasını önerdiğini de söyleyen Osman Can "geçici madde ile başlatılmış bu davaların tamamı ortadan kaldırılsın ve bir af ortaya çıkıversin" dedi.