Kışanak'tan Karadenizlilere fularlı mesaj

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuştu. Kışanak'ın taktığı Karadeniz fuları dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2013 17:35 GÜNCELLEME 05.03.2013 17:37 Partiler
Kışanak'tan Karadenizlilere fularlı mesaj

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuştu. Kışanak, kürsüde konuşma yaptığı esnada salonda bulunan çocuklardan birinin ağlaması üzerine kısa süreli duraksadı. Kışanak boynunda Karadeniz'e özgü keşan desenli bir fularla kürsüye çıktı. Kürsüde taktığı fuların hikayesini anlattı.

TRABZON'DAN GELEN FULAR

Bugün bu kürsüye bir Karadeniz fularıyla çıktım. Bu fular bir zarf içerisinde bir mektupla birlikte partimize gönderilmişti. Ve şöyle başlıyordu, 'Sayın Gültan Kışanak Meclis'teki varlığınız ve çalışmalarınız bana mutluluk ve gelecek için umut vermektedir. Bir Trabzonlu olarak BDP milletvekillerine karşı yapılan ırkçı saldırıları kınamak için bu mektubu ve bu fuları size gönderiyorum' demiştir.

-KARADENİZLİ KADINLARA SESLENDİ-

Karadeniz'deki kadınlara seslenmek istiyorum. Biliyorum gönlünüzde herkese yer var. Ama kapınızı bize açın, barışa açın, çözüme açın. Siz de bu mücadeleye bir el verin, bir omuz verin. Aksi takdirde yıllarca olduğu gibi kapımızı ölüm haberi vermek için gelenler çalıyor. Artık buna son vermeliyiz.

Türkiye'deki bu müzakere sürecinde de başlama ihtimali olan bu müzakere sürecinde de kadınların güçlü bir şekilde temsil edilmesini hem resmi heyetlerin içerisinde hem gözlemci heyetler oluşturulacaksa onların içerisinde hem arabulucu, danışman gibi farklı sıfatlarla bu sürece katkı yapacak oluşumların içerisinde kadınların eşit ve güçlü temsiline ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyorum.