Kürt Sorunu asıl kime sorulmalı?

Çobanoğlu'na göre, TSK bir zafer kazanmalı. Türkçülüğü yücelten Özel’e bugünlerde soru sorulması provakasyon! Burkay'ın halini ise yazar bakın nasıl yorumluyor?

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2011 16:39 GÜNCELLEME 08.09.2011 16:39 Polemik
Kürt Sorunu asıl kime sorulmalı?

Şair Yazar Süleyman Çobanoğl'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir zafer kazanması gerekiyor. 

Çobanoğlu, Kürt meselesi üzerine yapılan yorumlara farklı bir bakış açısından bakarak, Kürt aydın Kemal Burkay'ın sözlerinin yüceltilirken Diyarbakırlı olan Sezai Karakoç'un görüşlerinin alınmamasını eleştirdi. Çobanoğlu, Türkçülüğü savunup, yücelten şair İsmet Özel’e bugünlerde soru sormanın ise provokasyon olduğunu söyledi. Çobanoğlu, Burkay için "Marksizm emeklisi" yakıştırmasını da yaptı.

ÜLKE TV'deki "Aslında Ne Oldu" programında Haber 7 yazarı Hasan Öztürk'ün konuğu olan Süleyman Çobanoğlu, 30 yıl boyunca İsviçre'de yaşayan ve demokratik açılımda atılan adımlardan sonra sürece katkı yapmak için Türkiye'ye döndüğünü açıklayan Kürt şair Kemal Burkay'ın sözlerinin yüceltilmesini eleştirdi ve "Demokrasi'yi biz Stalin'in artıklarından mı öğreneceğiz?" dedi. 

MARKSİZM EMEKLİSİ

Kemal Burkay’ın “Silahlar sussun” mesajına tepki gösteren Süleyman Çobanoğlu, “Bu memlekkette böyle hastalıklar var. Bu memlekette söyledin lafın dinlenmesi için Marksizm’den emekli olmak gerekiyor. Solculuk etrafında tur atıp gelip bir laf söylemek gerekiyor. Silahlar sussun diye herkes söylüyor." diye konuştu.

SEZAİ KARAKOÇ'A SORULMUYOR

Çobanoğlu, Diyarbakırlı olan diriliş şairi Sezai Karakoç'a süreçte danışılmamasına da tepki göstererek şunları kaydetti: "Hiç Sezai Karakoç’a Kürt meselesi soruluyor mu? Nereli Sezai Karakoç? Diyarbakırlı…  Kemal Burkay nereli? Niye Sezai Karakoç’a sorulmuyor? Bu memleket böyledir.”

İSMET ÖZEL'E SORMAK PROVOKASYON

Çobanoğlu, Hasan Öztürk’ün “İsmet Özel’e soruluyor mu?” şeklindeki sorusu üzerine, “İsmet Özel’e bugünlerde soru soran herkes bil ki provokasyon peşindedir. Ben sahih bir sorudan bahsediyorum." dedi.

BÜYÜK LAF ETME ŞANSI YOK

Çobanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Yani Kemal Burak gelmiş, iyi buyursun gelsin. “Silahlar sussun…” demiş. Aaa! Hani, biz de bu lafı arıyorduk yani! Burada realist olmadığımın, ayaklarımın yerde olmadığının farkındayım. İsviçre’de yaşamayanların öyle büyük laflar etme şansı yok"

Haber 7