Kekeç'ten Ahmet Altan'a 'sen' uyarısı

Ahmet Kekeç, Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'a sert çıkarak, 'Bir ülkenin Başbakanına 'sen' diyemezsin' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2012 17:59 GÜNCELLEME 04.01.2012 17:59 Polemik
Kekeç'ten Ahmet Altan'a 'sen' uyarısı

24'te yayınlanan 'Nerede Kalmıştık' programında konuşan Ahmet Kekeç, Taraf Gazetesi ve Ahmet Altan’ın Uludere katliamı sonrasında takındığı tavrın eleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ahmet Altan'ın Başbakan'a yönelik üslubuna da değinen Kekeç, ''bir ülkenin başbakanına şamar oğlanı gibi sen diyemezsin'' dedi

Türkiye’nin demokratikleşmesinde Taraf’ın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ahmet Kekeç, son birkaç günde özellikle Ahmet Altan’ın yazılarının yanlış, haksız, ayıp bir takım şeyleri içerdiğini belirtti. Ahmet Altan’ın Uludere katliamı sonrasındaki yazılarında takındığı üslubun çok yanlış ve tehlikeli olduğuna işaret eden Kekeç, “Bu günkü Ahmet Altan’ın yazısı bizi bu meselenin yasal ve anayasal çözümünden çok çok uzaklaştıracak bir başka iklimi işaret ediyordu. Sanki dağa çıkmaları meşrulaştıran… İnsanların dağa çıkmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını söyleyen… Yanlış, duygusal, sorumsuz yazılar.” diye konuştu. Ahmet Kekeç Uludere katliamı sonrasında Altan'ın yazmış olduğu yazıların üslubu için "nezaket dışı, ahlak dışı" yorumunu yaptı.