Bunlar da 28 Şubat'ın 'onurlu' manşetleri

Haber 7, 28 Şubat darbesine giden yolda medyanın tutumunu irdelemeye devam ediyor. Dün 'kirli ve kinli manşetleri' vermiştik, şimdi de 'onurlu manşetleri' yayınlıyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2012 14:45 GÜNCELLEME 29.02.2012 14:45 Polemik
Bunlar da 28 Şubat'ın 'onurlu' manşetleri

Ersin Çelik'in haberi

Haber 7 olarak arşivlerde kalan gerçekleri tüm yalınlığıyla yayınlamaya devam ediyoruz.

28 Şubat post modern darbesinin başlıca erklerinden olan bir kısım medyanın, Refahyol iktidarının devrilmesi için nasıl bir yayın politikası uyguladığını dünkü haberimizde yayınlamıştık.

"28 Şubat'ın kinli ve kirli manşetleri"
nin karşısında bir de "onurlu manşetler" vardı. Refahyol iktidarı; yargı, siyaset, iş dünyası ve medya dörtlüsünün kuşatmasıyla mücadele ederken bu duruma seyirci kalmayan medya organları dimdik durmuştu.

Bu süreçte adeta linç edilmek istenen inançlı insanların sesi ve kulağı olan Kanal 7 televizyonunun yanı sıra Yeni Şafak, Akit ve Milli Gazete de, 28 Şubat sürecinde özellikle darbeci medya ile çetin bir mücadeleye girmişti.

İŞTE O MANŞETLER

Bu gazeteler, o dönem türlü türlü iftira ve yalanlarla yıpratılan iktidarın sesi olurken, cuntacı zihniyetin karşısında da demokrat bir tutum sergilemişti.

Dindar kesime yapılan kıyıma karşı adeta bir direniş ortaya koyan bu üç gazete, şeriat yaygarası ve sahte şeyhler furyasının perde arkasına ışık tutan haberlere de imza atmıştı.

Özellikle Ali Kalkancı, Fadime Şahin ve Emire Kalkancı komplosunu boşa düşüren; Yeni Şafak, Akit ve Milli Gazete'nin o dönemki onurlu duruşunu, şu anlamlı günlerde gözler önüne sermekle birlikte, madalyonun diğer yüzünü de göstermek istedik..







KAYNAK : Haber 7