2 günlük bebeğini yakarak öldürdü

Sivas'ın Divriği ilçesinde 2 günlük bebek, benzin dökülüp yakılarak öldürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2013 16:32 GÜNCELLEME 15.05.2013 19:17 Polisiye vakalar
2 günlük bebeğini yakarak öldürdü

Beştepe mevkisinde yakılmış bir erkek bebek cesedi gören çoban, jandarmaya haber verdi. Jandarma ekiplerinin yaptıkları kontrolde, bebeğin benzin dökülerek yakıldığı belirlendi.

Ceset, incelemelerin ardından otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çobanın verdiği bilgiler doğrultusunda, şüpheli kamyon şoförü M.Ö. (31), bir halı sahada maç izlediği sırada yakalandı. M.Ö'nün eşi ev hanımı T.Ö. (23) de gözaltına alındı.

Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. M.Ö. ve T.Ö'nün Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Onur Altınışık'a ifade verdiği öğrenildi.

M.Ö'nün ifadesinde, 1 yaşında kızlarının bulunduğunu ve ikinci çocuğu istemediklerini dile getirdiği belirtildi.

Cinayeti itiraf eden şüphelinin, önceki gün Sivas'ta dünyaya gelen bebeği ilçeye götürdükleri sırada fare zehiri içirdiğini anlattığı kaydedildi. Şüphelinin, bebeğin ölmemesi üzerine, eşi T.Ö'yü eve bırakıp Beştepe mevkisine geldiğini ve bebeği üzerine benzin dökerek yaktığını beyan ettiği bildirildi.

T.Ö'nün de ilk 6 ay eşinden ve yakınlarından gizlediği hamileliğinin ortaya çıkmasından sonra kürtaj yaptırmak istediklerini ancak yasal sınır aşıldığından bunu gerçekleştiremediğini söylediği öğrenildi.

Bebeğini düşürmek için kendisini yerden yere attığını, yüksek yerlerden atladığını ve ağır yük taşıdığını dile getiren T.Ö'nün, bunu başaramadığını kaydettiği belirtildi.

Çiftten ve bebekten alınan DNA örneklerinin inceleneceği bildirildi.

GAYRİMEŞRU ŞÜPHESİ

Şüpheli M.Ö.'nün bebeği fakirlik yüzünden öldürdüğünü iddia etmesine rağmen, jandarma bebeğin gayrimeşru ilişki sonucu doğduğu için öldürülmüş olabileceği ihtimalini de dikkate aldı. Bebek cesedi otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Gayrimeşru olma ihtimaline karşı bebek ve aileden DNA örneklerinin alınarak karşılaştırılacağı belirtildi. Olayın ardından gözaltına alınan anne T.Ö. fenalaşınca Divriği Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinden sonra sorgulama için jandarmaya götürüldü.

Divriği Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulanan şüpheli karı- koca M.Ö. ile T.Ö., Divriği Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Daha önce verdiği ifadelerde bebeği fakirlik nedeni ile bakamayacağı için öldürdüğünü söylediği belirtilen M.Ö. savcılığa verdiği ifadede, bebeğin eşinin gayri meşru ilişkisinden olduğunu bu nedenle öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

KAYNAK : AA, DHA