Zırhlı aracı öperek polisten oğlunu istedi

Hakkari'de PKK üyesi Adem Aşkan'ın cenaze töreni sonrasında çıkan olaylar sürerken, bir anne gözaltına alınan oğlu için polise yalvardı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 22:14 GÜNCELLEME 17.05.2011 22:14 Polisiye vakalar
Zırhlı aracı öperek polisten oğlunu istedi

Hakkari'de PKK üyesi Adem Aşkan'ın cenaze töreni sonrasında çıkan olaylar sürüyor. Cenaze sonrası Van karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahallesi'nde karayoluna barikat kuran göstericiler, geçen bir aracın üzerine çıkarak yola briket attı. Polisin gaz bombası ile müdahale ettiği göstericiler de taş ve sapanlarla karşılık verdi.

Cenaze töreninin ardından Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde de olaylar çıktı. Polis göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada 14 yaşında olduğu belirtilen B.S.'nin polis tarafından gözaltına alınması ise kameralara yansıdı. Çocuğunun gözaltına alındığını öğrenen Anne G.S. ve oğlu U.S. çevik kuvvet polisinin yanına gelerek B.S.'nin serbest bırakılmasını istedi. Ağabey, kardeşinin içinde bulunduğu zırhlı aracın kapısını zorlayarak açmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Anne G.S. de zırhlı aracı öperek çocuğunun serbest bırakılması için polise yalvardı. Kafasına vurup saçlarını yolmaya başlayan anne, ağıtlar yakarak çocuğunun bırakılması için direnmeye devam etti. Bu sırada kardeşinin daha küçük olduğunu belirten U.S., "Gaz bombaları ile mahalleyi yaşanmaz bir hale getirdiniz" diye polise sitem etti.

Kardeşinin bırakılmasını isteyen ağabey ise polise, "Yeter artık hepimizi öldürün, bunu Başbakan da görsün, kardeşimi de götürdünüz" diyerek polisin elindeki silaha sarıldı. U.S. silahı karnına dayayıp, "Haydi bana da sık" dedi. Daha sonra olay yerine gelen zabıta memuru baba A.S. ise ailesini teselli etmeye çalıştı. 14 yaşındaki B.S. zırhlı araçla İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, Hakkari'nin değişik mahallelerinde olaylar halen devam ediyor.

KAYNAK : İHA