İpek eşarptan leke nasıl çıkarılır?

Hafif ve rahat oluşu nedeniyle en fazla tercih edilen kumaşların başında gelen ipek, özellikle başörtüsünde ilk sırada tercih ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2017 10:25 GÜNCELLEME 10.10.2017 10:25 Pratik Bilgiler
İpek eşarptan leke nasıl çıkarılır?

Diğer kumaşların aksine, leke çıkarılması en zor kumaşların başında gelen ipeklerde, sık sık kuru temizlemeye başvuruyor olabilirsiniz. Peki, ipek kumaştan leke nasıl çıkarılır?

- İpek kumaştan leke çıkarmak için ilk adım olarak, lekeli bölgeyi soğuk su ile ıslatarak, temiz bir bezle tampon yaparak lekeyi kumaştan uzaklaştırın. 

- Uygulanan tampon sonrasında lekeli bölgeye talk pudrası serpip bastırarak, serpilen pudrayı lekeli bölgeye iyice yedirin. Kumaşın pudrayı iyice yemesi için bir gece boyunca bekletebilirsiniz. 

- Daha sonra, ılık su ile eşarbınızı yıkayabilirsiniz. Şampuan ya da granül sabun kullanarak, sıkmadan, çitilemeden yıkamayı tamamlayın. 

- Eğer eşarbınızda çay - kahve lekesi varsa; bu durumda ılık su ile ıslatılmış bir sünger kullanarak lekeli bölgeye tampon uygulayın. 

- Ardından lekeli bölgeye gliserin uygulayarak, hafif çitilemenin ardından, yarım saat kadar bekletin. Bekledikten sonra eşarbınızı ılık su ile durulayın.