İşlenmiş besinleri anlamanın püf noktaları

Tüketilen yiyeceklerin sağlıklı olup olmadığını anlamanız için hangi besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini araştırabilirsiniz. Bunun için ise bilmeniz gereken bazı pratik çözümleri sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2018 08:14 GÜNCELLEME 26.12.2018 08:42 Pratik Bilgiler
İşlenmiş besinleri anlamanın püf noktaları

Doğru besin tüketimi oldukça önemlidir. Kimyasal madde içeren bazı meyveler ve sebzelerin sağlık açısından tehlikeli olduğu gibi aynı zamanda da uzun ömürlü olmadıkları gözle görülen bir gerçektir. Bir kaç ufak yöntem ile işlenmiş besinleri nasıl anlamanız gerektiğini sizler için araştırdık. İşlenmiş besinler nasıl anlaşılır? İşlenmiş besinlerden hangi yöntemleri izleyerek uzak durabilirsiniz?

İşlenmiş besinleri anlamanın püf noktaları:

- Bisküvi, şeker, çikolatalı gofret gibi içeriğinde mısır şurubu olan besinleri kullanmamaya özen gösteriniz.

Beyaz pirinç mümkün oldukça uzak durunuz. Esmer bulgur daha sağlıklı olduğundan mümkün oldukça esmer pirinç tüketiniz.

- Beyaz ekmek, beyaz un ve makarna, simit gibi unlu mamullerden yapılan gıdalardan uzak durmaya özen gösteriniz. (Esmer un, kepek veya çavdar ekmeği kullanabilirsiniz)

- Margarin yerine doğal tereyağı tüketiniz. Margarinlerde katkı maddesi olduğundan şişmanlatma özelliği vardır. Ev yapımı doğal tereyağı her zaman için sağlıklı bir tercih olacaktır.

- Kızartmalar işlenmiş besinlerin bir numarası denebilir. Birden fazla yapıldığında yağın yanması nedeniyle kızaran herhangi bir besin kanserojen madde içermeye başlayacaktır.

- Hazır çorbalar, hazır makarnalar ve hazır olan bir çok gıdada işlenmiş besin öğeleri bulunmaktadır.

- Sucuk, salam, sosis gibi et ürünleri işlenmiş besinler grubuna girmektedir. (Hazır paket balık, tavuk, et de aynı şekilde)

- Süt tozu, puding tozları, sütün içine katılan şekerli tozları da kullanmamaya özen gösteriniz.

- Mayonez, ketçap gibi hazır satılan sosların içerisindeki asidin keskinliğinden içeriğinde kimyasal madde olduğunu anlayabilirsiniz. Bu ürünleri kullanmamaya özen gösteriniz.