İftar ve sahur sofrası hazırlamanın püf noktaları

Ramazanda yer masaları yani siniler bazı evlerde çokça kullanılmaktadır. İftarda kalabalık ailelerin bile sinilerin etrafına oturup yemeklerini paylaştığı bu masalar hem sağlıklı hem de günlük yaşamınıza konfor sağlayabiliyor. iftar ve sahur sofrası nasıl hazırlanır? Ramazan sinisi hazırlarken nelere dikkat edilir? İşte,yer sofrası hazırlama teknikleri...

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 16:51 GÜNCELLEME 24.04.2020 16:51 Pratik Bilgiler
İftar ve sahur sofrası hazırlamanın püf noktaları

Osmanlı geleneğinden kalma yer sofraları günümüzde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilip bilmeden de olsa yaptığımız alışkanlık aslında kökenimizden gelmektedir. Televizyonun karşına geçip yerde oturarak yediğimiz her hangi bir yiyecek bile sini kültürüne aşina olduğumuzu kanıtlamaktadır. Ramazanda standart masalara yapılan servislerin yanı sıra, özellikle yemekli aile davetlerinde ramazan sinileri hazırlanmaktadır. Peki iftar ve sahur sinisi nasıl hazırlanır? Yer sofrası kurmanın pratik önerileri nelerdir? İşte, merak ettiğiniz yanıtlar...

RAMAZAN SİNİSİ NASIL KURULMALI? DÜZENLERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- Davet ettiğiniz kişi sayısına göre bir boyda siniyi hazır ediniz. Eğer çekirdek aile iftarı yapıyorsanız orta boy yeterli olacaktır.

- Kalabalık bir aile için çocuklara ve yetişkinlere özel boy olmak üzere 2 adet büyük sini yeterli olacaktır.

- Sininin ortasına garnitürleri; hurma, salata, peynir ve benzeri önden yenmesi gereken yiyecekleri koymalısınız.

- Garnitür çevresine ise tatlı, şerbet, komposto gibi yiyecekleri koyabilirsiniz. Hem göze hitap eder hem de elverişli bir masa düzeni elde etmiş olursunuz.

- Yemek tabaklarını ve çorba kaseleri gibi malzemeleri ise en son sıraya diziniz. Su bardaklarını da yemek tabaklarının yanına koyunuz.

- Pide, ekmek, sürahi gibi malzemeleri yer masa örtüsünün üzerine koyabilirsiniz. Bu sayede yerden kazanmış ve yoğun kullanılan alanlardan uzak yere koymuş olacaksınız.