Kalorifer peteklerinin havası nasıl alınır?

Peteklerin havasını almak düzenli olarak yapılması gereken bir ihtiyaçtır. Kaloriferin daha iyi ısı vermesini sağlayan bu yöntem nasıl yapılır? Kalorifer peteklerinin havası nasıl alınır? İşte, kalorifer peteklerine uygulanması gereken hava eksiltme yöntemi...

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2020 06:40 GÜNCELLEME 27.01.2020 07:25 Pratik Bilgiler
Kalorifer peteklerinin havası nasıl alınır?

Kalorifer petekleri zaman zaman iyi ısınmıyor olabilir. Peteklerin düzenli şekilde havası alındığı taktirde, ısınma sorunu da ortadan kalkacaktır. Düzensiz ısı yayan petekler, akımın bir yavaş bir fazla olması nedeniyle maddi açıdan da sizi sıkıntıya sokabilir. Gözle görülür teknik bir sorun olmaksızın, peteğin üst kısmı soğuk, altı kısmı sıcaksa peteklerin hava yaptığını anlayabilirsiniz. Peki, kaloriferin petekleri hava yaptığında neler yapılmalı? Peteklerin havası nasıl alınmalı? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

PETEKLERİN HAVASI NASIL ALINIR?

Radyatör vanalarını açmak ve kapatmak için tasarlanan radyatör anahtarını elinizin altında bulundurunuz. Peteğin bir ucunun üstünde küçük bir vana olup olmadığına bakınız. Radyatör anahtarının valf için doğru boyutta olup olmadığına dikkat ediniz. Boyutuna uygun değilse düz uçlu tornavida kullanabilirsiniz.

KALORİFERLERİN İYİ ISINMASI İÇİN YAPILACAK YÖNTEMLER HABERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN!

Havayı almadan önce kombi açık olabilir. Fakat eğer merkezi ısıtma kullanıyorsanız petek üzerinde yer alan ısı pay ölçer valf'ini kapatınız. Valf'i kapattıktan sonra peteklerin soğumasını bekleyiniz.

Daha sonra peteğin vanalarını açın. Peteğin hem giriş hem de çıkış vanalarının “açık” konuma getirildiğinden emin olunuz. Anahtarı veya tornavidayı hava alma valf'indeki hava alma vidasına takınız. Valf'i açmak için vidayı saat yönünün tersine çeviriniz. (Petekten hava çıkarken bir tıslama sesi duyana kadar)

Petekten hava çıkarken, hava valf yerinden su da dışarı çıkacaktır. Bu nedenle işlem alanına eski bir havlu koymanızı öneririz. Su çıkmayana kadar işleme devam ediniz. Ardından vanayı ters yöne çevirerek dikkatlice kapatınız. Peteği ve etrafta bulunan suları kurulayınız.