Şubat ayında bahçe bakımı nasıl olmalıdır?

Şubat ayı özellikle ılıman bölgelerde bahar belirtilerinin görülmeye başladığı bir zamandır. Şubat ayında bahçe bakımını merak ediyorsanız, haberimizin içeriğine göz gezdirebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2020 07:00 GÜNCELLEME 20.02.2020 07:25 Pratik Bilgiler
Şubat ayında bahçe bakımı nasıl olmalıdır?

Bahçe bakımında Şubat ayı start verilme ayı olarak bilinmektedir. Kış ayında yapılmayan bakım, bu ayda başlanır ve bitirilir. Çıplak köklü ağaç ve süs çalılarının dikimi, budama,kış ilaçlaması ve gübreleme işleri tamamlanmalıdır. Bahar mevsiminde bitki bakımı nasıl yapılır adlı haberimiz için tıklayın. Şubat ayında detaylı bir bakım için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz...

ŞUBAT AYINDA BAHÇE BAKIMI;

Soğuğa dayanıksız bitkilerin üzerindeki yapraklar toplanmalıdır. Yabani ot veya yosunlar toplanır. Çimlere yosun önleyici gübre takviye yapılır. Sağlıklı bitkilerin kökleri ayrılarak çoğaltma yapılmalıdır.

Ilıman havaları takiben ağaçlarda budama, tomurcuklanma olmadan önce bitirilmelidir. Güllerin Şubat ayında budanması tercih edilir. Mevsim çiçekleri ve tarhlar gübrelenir (çiçek dikmeye ayrılmış olan yer), temizlenir ve yüzeyden tırmıklanır.

Don tehlikesi yoksa şeftali, kiraz ve erik gibi meyvelerin dikimi yapılmalıdır. Ortancalar hava alacak şekilde ortalarından temizlenmelidir. Ölmüş yapraklar, kurumuş dallar üzerinden alınmalıdır.

Ayın ortasında güllere ilk gübre verilmelidir. Japongülü, begonvil gibi yaz sonu ve sonbaharda çiçek veren bitkiler budanır, yaşlı olanlara gençlik budaması yapılmalıdır. Seralarda mevsimlik bazı çiçeklerin tohumları atılmaya başlanır.

Yapraklarını döken sarmaşık türlerine budama ile şekil veriniz. Çiçek ve sebze yataklarında çıkan otları temizleyiniz. Çim tırmığıyla kış boyu biriken kuru yaprak ve yosunları temizleyiniz.