Mega projeler Çanakkale ile taçlanacak!
Ulaştırma Bakanı Yıldırım; İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin bitimesiyle Marmara Otoyol Ringi’nin tamamlanacağını söyledi.
ABONE OLTürkiye'nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi için planlanan Marmara Otoyol Ringi şekillenmeye başladı. İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin hayata geçirilmesiyle Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan ana karayolu koridoru Marmara'daki trafik sıkışıklık düzeyinde ciddi iyileşme bekleniyor. Ringin son halkası ise 2023 yılına yetiştirilmesi planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü olacak.
ÜÇ KOLDAN TASARRUF
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmara Otoyol Ringi yıllık 2,5 milyar lira tasarruf sağlayacağını kaydetti. Bakan Yıldırım, “Bu üç projenin gerçekleşmesiyle trafikteki sıkışıklık düzeyinin azalması nedeniyle zamandan, taşıt işletme giderinden ve trafik kazalarının maliyetlerinin azalmasından dolayı yıllık 2,5 milyar lira fayda elde edilecek. Türkiye'ye en yüksek katkıyı sağlayan Marmara'da ekonomik getiriler ve altyapı gelişmesine paralel olarak artacak. Bölge ekonomisinin gelişimini sürdürebilmesi, bölge içinde gerçekleştirilecek ulaşım projeleriyle de doğrudan ilgilidir" dedi.
38 MİLYON KİŞİYE HİZMET
Bakan Yıldırım Yıldırım; son halkası Çanakkale 1915 Köprüsü olacak ringin yılda 2,5 milyar lira tasarruf sağlayacağını kaydetti.
Bu üç projenin geçtiği güzergahlar Türkiye'nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana karayolu koridorlarıdır. İstanbul'u Türkiye'nin diğer büyük sanayi kentlerine erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, güvenilir, emniyetli ve konforlu bir otoyolla bağlanmasının planlandığı otoyol projeleri, Türkiye nüfusunun yüzde 50'si olan 38 milyon insanın yaşadığı ve GSYİH'nın yüzde 60'ını oluşturan coğrafyaya hizmet eden projelerdir.”