Bir kente daha şehir hastanesi geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu’da kurulması planlanan 800 yataklı şehir hastenesi hakkında bilgi verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2017 15:15 GÜNCELLEME 04.02.2017 15:15 Projeler
Bir kente daha şehir hastanesi geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin’de şehir hastanesini hizmete açtıklarını, bundan sonra başta büyükşehirler olmak üzere bu tür hastaneler inşa etneyi planladıklarını ifade etti.

Bakan Akdağ, Ordu'daki projenin 800 yataklı kamu-özel işbirliği ile ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ niteliğinde olduğunu belirtti. Daha önce 400 yataklı inşa edilmesi planlanan Ordu Devlet Hastanesi ihalesinin iptal edildiğini hatırlatan Bakan Akdağ, “Ordu’da daha önceki planlanan 400 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi, ayrıca Ordu Üniversitesi kampüsü içerisinde yine o büyüklükte iki ayrı hastane planlanmıştı. Bunu milletvekili arkadaşlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla, Bakanımızla ve ODÜ rektörümüzle istişare yaptık. 800 yataklı son teknoloji ve muazzam bir şehir hastanesi inşa etmeyi uygun gördük.” dedi.

ÜÇ İLÇE MASADA

Bakan Akdağ ayrıca Ordu’ya çok donanımlı acil sağlık merkezi inşa etmeyi planladıklarını, halen Aybastı ve Korgan’’da hastane inşaatlarının sürdüğünü ifade ederek, “Onun dışında Akkuş’ta, Ulubey’de ve Gölköy’de hastane programlarımızda yer alıyor” dedi.

KAYNAK : İHA