Serum taktırmak orucu bozar mı? Diyanet, kafaları kurcalayan soruyu yanıtlandırdı!

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelip çatmasıyla birlikte orucu bozan ve bozmayan durumlar gündemde kendine geniş ölçüde yer bulmaya başladı. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan açıklamalar neticesinde serum orucu bozar mı?

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2023 14:16 GÜNCELLEME 27.03.2023 14:16 RAMAZAN
Serum taktırmak orucu bozar mı? Diyanet, kafaları kurcalayan soruyu yanıtlandırdı!

Bilmediği yahut emin olmadığı sorulara yanıt bulmak isteyenler her yıl olduğu gibi bu yıl da orucu bozan ve bozmayan durumları titizlikle araştırmaya koyuldu. Müslümanların merak duyduğu ve oruç ibadetini de alacağı cevaplar doğrultusunda şekillendireceği sorulara Diyanet İşleri Başkanlığı açıklık getirdi. Peki, serum taktırmak orucu bozar mı?

Kan tahlili vermek ve kan almak orucu bozar mı? Diyanet'ten dikkat çeken açıklama!

Serum taktırmanın orucu bozup bozmayacağı hususuna yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, serum taktırılması veya kan alınması orucu bozmaktadır. Bu sebepten ötürü orucunun kazasını yapması gerekmektedir. Çünkü serum, ‘gıda veren enjeksiyon’ kapsamına girmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, "Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar. Ancak gıda ve keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar. Hastaya serum veya kan verilmesi de orucu bozmaktadır" şeklinde ifadelere yer verildi.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR