Kalp hastalığını tetikleyen 6 hastalığa dikkat!

Kadın ve erkeklerde görülen kronik, genetik hastalığın bir çoğu zaman içerisinde kalp hastalıklarını tetikliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2017 13:50 GÜNCELLEME 14.07.2017 13:50 Sağlık
Kalp hastalığını tetikleyen 6 hastalığa dikkat!

Kalp ve Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, kalp sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken hastalıkları şöyle sıraladı:

1- Diyabet


Diyabet; damar çeperlerinin daralmasına neden olarak, kan akışını azaltır. Vücutta önemli etkiye sahip olan kalp kası, damar yoluyla gereken kanı almadığında, hasar görerek, yüksek tansiyon, pıhtılaşma sorunu gibi hastalıklara neden olur. 

2- KOAH


Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı yani KOAH; kalp yetmezliğini tetikleyebilir. Dokulara yeterli kanın ulaşmamasından dolayı oluşan nefes darlığı olan KOAH, ölümcül hastalıklardan birisidir. 

3- Yüksek Tansiyon

Yüksek tansiyon; damar çeperinin kalınlaşması, kireçlenme ve damar sertliğine neden olarak, damarın temel yapısını bozarak, damar içi yaralanmalarla birlikte ülser, pıhtı gelişimi ve damar tıkanıklığına yol açar.

4- Obezite

Metabolizmada ciddi rahatsızlıklara neden olan Obezite; uyku sorunları, nefes alıp vermekte yaşanan zorluklar yüksek tansiyon gibi hastalıkları tetikleyerek kalbi yorar. Obezite, kolestrol artışının yanı sıra Tip 2 diyabeti de tetikler. 

5- Tiroit

Her yaşta görülebilen Tiroit;  kalpte en sık görülen sıkıntıların başında gelen ritim düzensizlikleri ve çarpıntıyı tetikler. Tiroit hormonunun fazlalığı zaman zaman göğüs ağrısı, nefes darlığı ve yüksek tansiyona da neden olur.