Kaz ayaklarından kurtulmanın yolları nelerdir?

Gülen gözlerin ardında bıraktığı acı tablodur kaz ayakları... Herkesin başına gelen ancak özellikle kadınların ciddi rahatsızlık duyduğu bu kırışıklıklar cildinizi yaşlı ve cansız gösterir. Kaz ayaklarının oluşumunu olabildiğince erteleyebilmek veya olan kırışıklıkları giderebilmek için evde uygulayabileceğiniz maskeleri sizler için araştırdık...

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2018 10:57 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:09 SAĞLIK
Kaz ayaklarından kurtulmanın yolları nelerdir?

Kaz ayakları, gözlerinizin yanından dışa doğru yayılan çizgilere verilen isimdir. Tekrarlayan yüz hareketleri mimikler ve genellikle yüzde gülümsemeyi sağlayan kaslar çalıştığında gözlerinizin dış kısımlarında kırışıklıklar oluştuğunu görürsünüz. Bu kırışıklıklar göz çevrenizdeki cilt elastikiyetini kaybettikçe daha kalıcı ve görünür olmaya başlar. Bunların oluşmasını engellemek için göz çevresinin elastikiyetini artırmalısınız ve buraya gereken nemlenmeyi sağlamalısınız.

 

KAZ AYAKLARI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

 

1- Yumurta Akı;

Yumurta akı genellikle cilt için uygulanan her maskede kullanılır. Yumurta beyazı cildin sıkılaşmasını sağlar, kaz ayağı kırışıklıklarının giderilmesi için ilk tercihiniz yumurta beyazı olmalı.

1 yumurta beyazını köpüklü bir kıvam elde edene kadar çırparak karıştırın. Daha sonra bunu göz çevrenize ve elmacık kemiği boyunca sürün. 10 dakika bekledikten sonra soğuk suya bir pamuk topunu batırarak bununla temizleyebilirsiniz. Bu tarifi haftada iki kere istediniz sonuçlara ulaşana dek uygulayabilirsiniz.

2- E vitamini kapsüller;

E vitamini kapsülleri cildi nemlendirerek kaz ayakları görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

2 veya 3 adet e vitamini kapsülünü iğne yardımı ile delin. Kapsülleri sıkıştırarak sorunlu bölgeye uygulayın. 5 dakika boyunca dairesel hareketi hafifçe masaj yapın, ardından durulamadan önce en az 30 dakika bekletin.

3- Süt;

Süt göz çevrenizdeki kısa kırışıklıkları azaltmak için kullanılabilir. Sütte bulunan glikolik asit ölü cilt hücrelerinin soyulmasına yardımcı olur ve ciltte daha fazla kolajen oluşumunu destekler.

Günlük olarak süt içmeye başlayarak daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Temiz ve ince bir parça bezi süte batırarak göz çevrenize bu bezle sürebilirsiniz. 10 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Bu işlemi günde 2 kere tekrarlayabilirsiniz.

4- Aloe Vera;

Kaz ayağı kırışıklıklarını gidermek için en etkili doğal yöntemlerden birisi de aloe veradır. Antioksidan etkisi ile kırışıklıkları sebep olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca içinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde cildinizi nemlendirir ve parlaklaştırır.

Aloe veranın antioksidan etkisinden faydalanabilmek için günde bir yemek kaşığı aloe vera suyu için.
Alternatif olarak 1 aloe vera yaprağının jelini çıkartın. Bu jeli gece yatmadan önce göz çevrenize bolca sürün ve gece boyu kalsın. Ertesi sabah soğuk su ile yüzünüzü ve göz çevrenizi durulayın. Bu uygulamayı birkaç hafta boyunca her gece yatmadan uygulayın. Bir kaç hafta sonunda kaz ayaklarının daha az görünür olduğunu göreceksiniz.

5- Papaya;

Papaya, serbest radikal ile cilt hasarlarının iyileştirilmesini sağlar. Aynı zamanda içerdiği C vitamini ile cildin kolajen üretimini uyarır. Ayrıca, papaya, ölü deri hücrelerinin temizlenmesini sağlar ve cilt sıkılaştırıcı papain denilen bir enzim içerir.

Sadece bir dilim soyulmuş papayayı kaz ayakları olan bölgenin üzerinde 30 dk boyunca gezdirin. Cildiniz üzerinde kurumasını bekleyip, soğuk su ile durulayın.

6- Hindistan Cevizi Yağı;

Hindistan cevizi yağı, doğal bir nemlendiricidir. Hindistan cevizi yağı içindeki yüksek miktardaki E vitamini deri hücrelerini ve dokuları besler. Ayrıca, kırık cilt dokularını yeniden bağlar ve kırışıklıklar, ince çizgiler ve yaşlanmayla oluşan sarkmalar için kullanılabilir. İçerisinde cilt sarkmalarının oluşumunu geciktiren linoleik asit vardır.

Birkaç damla saf sızma Hindistan cevizi yağı yatmadan önce her gece gözlerin çevresine uygulanır.

7- Limon;

Limon suyu sitrik ile kırışıklıklardan kurtulmaya yardımcı olur. Ayrıca, mükemmel sıkıştırıcı özellikleri sayesinde cildi pürüzsüz hale getirir.

Taze sıkılmış limon suyu ile kırışıklıklar ovulur. Bu işleme 15 ya da 10 dakika devam edildikten sonra cilt soğuk su durulanır. İşlem günde iki ya da üç kere tekrar edilebilir.