Gül hastalığı nedir? Tedavisi var mıdır?
Halk arasında gül hastalığı olarak geçen Rozasea’nın neden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Peki Gül (rozasea) hastalığı nedir ve tedavisi var mıdır? İşte sizler için gül hastalığına dair bilinmeyenleri araştırdık..
ABONE OLGül hastalığı genellikle açık tenli ciltlerde; yüzde, yanma, kızarıklık, damarlarda belirginleşme ve batma hissi olarak kendini gösterir. Güneş ışınları, çevre kirliliği, stres gibi durumlar gül hastalığının şiddetini artırır.
Kimi hastalarda, kızarıklık leke şeklinde görülürken kimisinde de kızarıklık tüm cildi kaplar. Estetik açıdan cilt görünümünü bozan gül hastalığı şiddeti arttıkça; göz, dudak, kulak ve burun sağlığını da olumsuz etkiler.
Gül hastalığının tedavisi var mıdır?
Gül hastalığının medikal ve lazer olmak üzere iki tür tedavisi bulunur. Ancak medikal tedavide kullanılan antibiyotik kremler, ciltte bulunan deri katmanlarını inceltir. Uzmanlar, gül hastalığında genellikle lazer tedaviyi önerir. Ancak uzmanlar lazer tedavisinin gül hastalığından kaynaklı tahriş olmuş alana yapılmaması gerektiğini vurgular.
Gül hastalığı yaşayan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır.
İşte dikkat edilmesi gereken o durumlar;
- Kafein oranı yüksek içecekler tüketilmemeli,
- Çok sıcak yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı,
- Her mevsimde 50 faktörlük güneş koruyucu kullanılmalı,
- Cilt su bazlı temizleme jelleriyle temizlenip nemlendirilmeli,
- Hastalığın aşamasına göre lazer tedavisi uygulanmalıdır.