Kuyruk sokumu kemiği neden kayar?
Kuyruk sokumu kemiği kayarsa ne olur? Sizler için bel ağrılarına neden olan kuyruk sokumu kemiğinin kayması hakkında bilinmeyenleri araştırdık. İşte kuyruk sokumu kemiği kayması hakkında bilinmesi gerekenler...
ABONE OLKuyruk kemiği omurganın en alt kısmında bulunan ince bir kemiktir. Leğen kemiği ve sırtı birbirine bağlayarak vücudun senkronize bir şekilde hareket etmesini sağlar. İnce bir yapıya sahip olan bu kemiğin hasara uğrayarak kayma oranı oldukça yüksektir. Bu kayma erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülür. Kuyruk sokumu kemiği ağrıları genelikle romatizma ile karıştırılır.
PEKİ KUYRUK SOKUMU KEMİĞİ NEDEN KAYAR?
Ağır yük kaldırmak, beklenmedik kazalar, doğum sırasında fazla ıkınma, kemik hastalıkları, vücudun dengesiz kilo alışı, ileri yaşlarda görülen iskelet sorunları, genetik iskelet bozukluklarının yanı sıra kuyruk sokumu kemiğinin iltihaplanması gibi durumlar kemiğin kaymasına neden olur.
KUYRUK SOKUMU KEMİĞİNİN KAYDIĞINI GÖSTEREN İŞARETLER
- Oturmakta zorluk çekmek,
- Bel ve sırt bölgesinde keskin ağrılar,
- Vücut hareketlerinde sınırlama,
- Ayrıca ileri seviyede yaşanan kayma yürümeyi engeller.
KUYRUK SOKUMU KAYMA TEDAVİSİ
Ağrılar dikkate alınıp erken cerrahi müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına hatta kalıcı sakatlanmalara neden olabilir. Bu yüzden belirtiler kendini gösterdiği andan itibaren bir uzmana başvurulmalıdır. Kuyruk sokumu kayması tedavisi oldukça ağrılı geçer. Öncelikle kaymanın neden kaynaklandığı tespit edilir. Daha sonra ortopedik müdahale ve aletlerle kemiğin yeniden yerine oturması sağlanır. Bu tedaviye ek olarak da kortizon ve ozon iğneleri kullanılabilir.