Hemoroid bitkisel tedavi - belirtileri! Erkeklerde Basur nasıl geçer & neden olur

Başlangıcında hafif yakınmalar eşliğinde ortaya çıkıp ilerleyen safhalarda önüne geçilemez derecede ağrılar veya kanamalarla kendini gösteren Hemoroid belirtileri ve tedavisi? Dış ve iç olmak üzere 2 ana kategoride incelenen bir rahatsızlık türü olan Hemoroid (Basur) nasıl geçer ve neden olur? Bu hastalığa sahip kişilerin çoğu zaman herkesten sakladığı ve erkeklerde yaygın görülen Hemoroid (Basur) hakkında her şey!

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2020 13:50 GÜNCELLEME 23.01.2020 13:50 SAĞLIK
Hemoroid bitkisel tedavi - belirtileri! Erkeklerde Basur nasıl geçer & neden olur

Tıp literatüründe Hemoroid, halk deyimiyle ise Basur olarak isimlendirilen bu sağlık problemi esasına bakıldığında yaygın bir şekilde görülebilen, fakat lşikayetlerinden yakınan kişilerin genellikle dile getirmekten çekindiği bir rahatsızlıktır. Peki, insan vücudundaki sindirim sisteminin en uç noktasında yer alan makat bölgesindeki yastıkçıkların şişmesi, sarkması veya kanaması sonucunda oluşum gösteren Hemoroid neden olur?

 

Medikal (tıbbi tedavi), ameliyatsız ve cerrahi yöntemler olarak tedavisinin sağlanabilmesinin yanı sıra doğal ve bitkisel yöntemlerle de tedavisinin mümkün kılınabildiği Hemoroid nasıl geçer, belirtileri nelerdir? Makatta şişlik, ele gelen sertlik, ağrı ve dışkılamada kanama şikayetlerinden yakınan hastaların uzman hekimlere başvurduğu Hemoroid (Basur) doğal tedavisi... 

HEMOROİD (BASUR) NEDEN OLUR?

 

Öncelikli olarak Hemoroid (Basur), dış ve iç olmak üzere iki ana kategoride sınıflandırılan bir hastalıktır. Dış Hemoroid; genellik dışarıdan muayene esnasında görülebilen yahut hastanın eline gelebilen bir sağlık problemiyken, İç Hemoroid ise; normal şartlar altında yerleşim yerleri iç kısımda olmakla birlikte özelliklerini kaybetmeleri halinde aşağı doğru sarkmaları sonucunda çeşitli şikayetlere zemin hazırlayabilen rahatsızlık olma özelliği göstermektedir.

Hemoroid (Basur) neden olur? Öncelikli olarak Hemoroid meydana gelmesi genetik (kalıtsal) bir zemini bulunmaktadır, şayet anne veya babasında bu sağlık problemi varsa çocuklarda da oluşum göstermesi durumu söz konusu olabilmektedir. Öte yandan dışkılama gereksinimin devamlı surette ertelenmesi veya tuvalette uzun bir süre boyunca oturmak Hemoroid (Basur) hastalığının meydana gelmesine davetiye çıkarabilmektedir.

Aynı zamanda acılı ve baharatlı besinlerin/yiyeceklerin sıklıkla tüketilmesi durumunda da Hemoroid (Basur) rahatsızlığı kendini gösterebilmektedir. Tüm bu sıraladığımız sebepler dışında; aşırı terleyen ve yeterli ölçüde su tüketmeyen, alkol tüketimine yer veren ve sürekli olarak posasız gıdalarla beslenen kişilerde Hemoroid (Basur) hastalığı seyredebilmektedir. Bununla birlikte kabızlık ve uzun bir zaman boyunca devam eden ishal rahatsızlıklarında da bu hastalığın gelişebilmesi mümkündür.

HEMOROİD (BASUR) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hemoroid (Basur) hastalığının evrelerine göre belirtileri de değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda çeşidine göre İç Hemoroid ve Dış Hemoroid olmasına göre de farklılıklar arz edebilmektedir.

Dış Hemoroid (Basur) belirtilerinde, hastaların makat bölgesinde dışarıdan ele gelen kitlenin mevcut olması; İç Hemoroid (Basur) belirtilerinde ise kanama şikayeti ön planda görülmektedir. Hemorooid (Basur) hastalığının evresi ilerledikçe kanama ve ağrı problemi giderek şiddetini artırmaktadır.

Hemoroid (Basur) belirtileri? Diğer yandan Hemoridin ikinci evresinden itibaren ise kaşıntı şikayeti oluşum gösterecektir, meme dokusu dışarıda durmasından ötürü akıntılarında kendini göstermesi, bağırsak içindeki sıvının dışarı çıkabilir bir hale gelmesinden dolayı anüs etrafındaki ciltte tahriş oluşturacağı için kanamanın ve ağrının yanı sıra kaşıntının da meydana gelmesine ortam oluşturacaktır.

Hemoroid (Basur) hastalığının üçüncü ve dördüncü evresine gelindiğinde ise dolaşım sorununun da çok ilerleme kaydetmesinden ötürü bu dönemlerde dokuda ülserleşme durumunun görülüp cilt bütünlüğünün bozulması da kendini gösterebilmektedir. Aynı zamanda bu bölgenin yüksek miktarda bakteri taşıyacağından çeşitli enfeksiyonların oluşumunu hazırlayabilmektedir. Hemoroidli bölgede ciddi ağrıya neden olan ve yüksek ateş yapmasına sebebiyet verebilecek apseler de meydana gelebilmektedir.

HEMOROİD (BASUR) NASIL GEÇER?

Kişilerin yaşam fonksiyonunu olumsuz bir şekilde etkileyen Hemoroid (Basur), bazı durumlarda tek başına kendiliğinden geçtiği görülebilmektedir. Eğer ki Hemoroid (Basur); stres, fazla ıkınma, fazla ayakta kalma, ishal geçirmek ya da sık sık tuvalete çıkmak gibi etkenlerden meydana gelmişse bir süre sonra şişip sarkan yastıkçıkların kendiliğinden içeri girmesiyle hastalık ortadan kalkabilmektedir.

Hemoroid (Basur) nasıl geçer? Ancak kendi kendine geçmeyen ve gün geçtikçe daha ağrılı ve sancılı bir soruna dönüşen Hemoroid (Basur) için evde gerçekleştirebileceğiniz tedavi yöntemleri de bulunmaktadır, örnek verilecek olursa cildi çok yakmayacak derecede sıcak bir suyun içerisinde 20 dakika boyunca oturmak kasların gevşeyip hemoroid yastıklarının yaptığı basıncı ortadan kaldırmaktadır.

Hemoroid, zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir sağlık sorunudur. Hemoroid içerisinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Dr. Feridun Kunak, hemoroide iyi gelecek çok özel bitkisel kür tarifini aktardı. Hemoroid (basur) tedavisi! İçerisinde vazelin, at kestanesi yağı, kantaron yağı, nane yağı ve üzüm çekirdeği yağı olan hemoroid için doğal kür tarifi veren Kunak, kremin hemoroidli bölgeye uygulanmasını tavsiye etti.

HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ...

Hemoroid (Basur) tedavisi bu hastalığın hangi evrede ve kategoride olduğuna bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda bu rahatsızlığı geçiren hastaların dışkılama esnasında yakındığı şikayetler doğrultusunda da şekillenmektedir. Şayet Hemoroid (Basur) hastalığı hafif şiddette meydana geliyorsa uzman hekim tarafından semptomların azaltılması açısından ilaçlı kremler verilebilmektedir.

Öte yandan Hemoroid (Basur) hastalığının bir sonraki evresi olan makat bölgesinde kaşıntı şikayetinin oluşum göstermesi durumunda da doktorlar tarafından anüs losyonları verilmektedir. Anüs losyonları, makat bölgesinde bulunan sinirlerin uçlarına yaptığı baskıdan ötürü artış gösteren kaşıntı problemlerini ortadan kaldırmayı ve damarların üzerindeki mevcut basıncı azaltmayı sağlamaktadır.

Basur belirtileri çok şiddetli bir şekilde kendini gösterdiği hallerde ise uzman hekimler hasta için içerisinde lokal uyuşturucu özellikte etken maddeler barındıran kremler tavsiye edilebilmektedir. Doktorun hastaya vereceği bu kremler sayesinde, Hemoroid (Basur hastalığından ötürü meydana gelen ağrı, kaşıntı ve yanma gibi şikayetlerin az aza indirgenmesini sağlayacaktır.

Hemoroid (Basur) tedavisi! Tüm bunların yanı sıra tüm bu sıraladığımız tedavi yöntemleriyle hastaya çözüm bulunamayacaksa ve Hemoroid (Basur) ileri bir evreye taşınması halinde de cerrahi operasyon gerçekleştirilmektedir. Hemoroid (Basur) ameliyatı ise hastanın belden aşağısına lokal anestezi uygulanması suretiyle yapılmakta ve bu esnada bu hastalığın oluşmasına zemin hazırlayan doku sarkmalarını toparlanmakta ve sonrasında ise dikiş atılmaktadır. Birkaç saat boyunca sürebilen bu ameliyatın yanı sıra hastaya yakma işlemi uygulanıp basur parçaları yakılabilmektedir.