Sinir sıkışması belirtileri | tedavisi - Sinir sıkışması neden olur & nasıl geçer

Vücutta ağırlıklı olarak bel ve boyun kısmı, el - kol bölgesinde kendini gösteren, dayanılmaz ölçüde ağrıların yaşandığı sinir sıkışması belirtileri neler? Tedavi sürecine bir an önce geçilmemesi veya geç kalınması durumunda farklı hastalıklara davetiye çıkarabilen Sinir sıkışması nasıl geçer ve neden olur? Uyuşma, karıncalanma & ağrı gibi birtakım şikayetlerle beraber oluşum gösteren Sinir sıkışması etkili tedavisi!

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2020 13:43 GÜNCELLEME 23.01.2020 13:43 SAĞLIK
Sinir sıkışması belirtileri | tedavisi - Sinir sıkışması neden olur & nasıl geçer

Sinir sıkışması, esasına bakıldığında insan vücudunun her bölümünde meydana gelebilen ve çeşitli etkenlere bağlı olarak oluşum riskinin bir hayli arttığı yaygın bir sağlık problemi olarak görülmektedir. Erkeklere nazaran kadınlarda sık bir biçimde baş gösterebilen sinir sıkışması, günümüzde ağırlıklı olarak vücudunun herhangi bir bölümüne aşırı derecede yük binmesi durumunda karşılaşılmaktadır. Batma, ağrı, karıncalanma ve uyuşma gibi şikayetlerle birlikte kişilerin yaşam kalitesini düşüren ve erken evrede müdahale edilmesinin son derece önem arz ettiği Sinir sıkışması neden olur? Rahatsızlığın ileri boyuta varmasıyla bağlantılı olarak ağrıların giderek şiddet kazandığı, çok ağır nesneler kaldırmaya ve yanlış bir harekette bulunma gibi faktörlerle kendini gösterebilen Sinir sıkışması belirtileri nelerdir? İşte, son yıllarda görülme sıklığında büyük bir ivme kaydedilen ve çoğu insanın dikkate almadığı bir sağlık problemi olan Sinir sıkışması tedavisi...

 

 

SİNİR SIKIŞMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

-Sinir sıkışmasının olduğu bölgede ağrı hissinin yaşanması (kimi durumlarda ağrının şiddeti en yüksek düzeye ulaşır,

 

 

-Karıncalanma ve uyuşukluk hissinin meydana gelmesi,

-Batma hissiyle beraber sinir sıkışması olan yerde duyu kaybının oluşum göstermesi,

-El ve ayak bölgesinde hareket kısıtlılığının görülmesi,

-Kaslarda seğirme hissiyle birlikte güçsüzlük durumunun kendini göstermesi,

-Vücut sıcaklığında aniden yükselip alçalmaların yaşanması ve havadaki sıcaklık değerlerinden çok kolay ve hızlı bir şekilde etkilenmedir.

SİNİR SIKIŞMASI NEDEN OLUR?

*Sinir sıkışması, vücudunun herhangi bir bölgesinin darbe alması ve yaralanması sonucunda ortaya çıkabilir.

*Oturma, duruş ve yatma gibi pozisyonlarında görülen bozukluk sonucunda, hatalı ve ani bir şekilde hareket edilmesi durumunda da meydana gelebilmektedir.

*Devamlı olarak aynı hareketin yapılması halinde de sinir sıkışması rahatsızlığıyla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, sürekli cep telefonu ve bilgisayar gibi teknolojik aletleri kullanılması el sinirlerine baskı yaptığı için sinir sıkışması oluşum gösterebilmektedir.

*Kimi zaman da hiçbir faktöre bağlı olmaksızın genetik yani kalıtsal etmenlerden de sinir sıkışması rahatsızlığı meydana gelebilmektedir. Eğer ki ailenizde sinir sıkışması öyküsü mevcutsa sizin de bu sorunla karşı karşıya kalmanız muhtemeldir.

*Romatizma ya da Obezite (Şişmanlık), Fıtık gibi sağlık problemi olan kişilerin de sinir sıkışması rahatsızlığı geçirmeleri yüksek ihtimaller arasında yer almaktadır.

*Yukarıda sıraladığımız etmenlerle beraber sinir sıkışması, Karpal Tünel Sendromu ve Kemik Kırılması gibi sağlık problemleri nedeniyle de oluşum gösterebildiği gibi sinirlerin yahut vücutta diğer dokuların bulunduğu yerde tümör meydana gelmesinden ötürü de yaşanmaktadır.

SİNİR SIKIŞMASI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Bir rahatsızlığın sinir sıkışması olup olmadığını anlayabilmek için ilk etapta kesin tanıyı açıkça ortaya koyacak birtakım testlerden geçmeniz gerekmektedir. Uzman hekimin gözetimindeki muayene sonrası hastayı EMG adı verilen bir testten geçirerek vücuttaki sinirlerin durumu yakından incelenmektedir. Bu yöntemin gerçekleştirilmesinin ardından eğer ki sinir sıkışması vakası henüz ileri bir boyuta ulaşmamış ve hastada güç kaybı meydana gelmemişse fizik tedavi uygulanmaktadır. Böylece sinir sıkışmasının meydana geldiği bölgenin rahatlatılması hedeflenerek iyileşme sürecine hızlı bir şekilde katkı verilmektedir.

Şayet sinir sıkışması problemi çok ileri bir boyuta varmış ise hastaya hiç vakit kaybetmeden cerrahi tedavi yönteminin uygulanması gerekmektedir. El yahut ayak bileğine gerçekleştirilen ameliyatla beraber sinirin geçişinin rahatlatılması amaçlanmaktadır. Ciddi vakalarda ameliyatın ardından hasta on beş ila yirmi seanslık bir fizik tedavi programına sokularak hem eklemde meydana gelen sertliklerin önüne geçilmesi hem de kasların güç kazanması sağlanmaktadır. Günümüzde en fazla fazla yararlanılan fizik tedavi yöntemlerinin başında su tedavisi, ultrason, parafin, lazer ve manyetik alan tedavileri bulunmaktadır.