Kısa sürede boy nasıl uzar? Boy uzatma egzersizleri işe yarar mı?

Boyunun daha da uzun olmasını isteyen kişilerin doğal yöntemlere baş vurarak boylarını uzatmaları bilimsel olarak mümkün görülmektedir. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarda daha çabuk sonuçlanan boy uzatma egzersizleri 3-4 santimetre kadar da olsa boyun uzaması olasıdır. Peki doğal yollarla boy nasıl uzar?

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2021 09:25 GÜNCELLEME 05.11.2021 09:25 SAĞLIK
Kısa sürede boy nasıl uzar? Boy uzatma egzersizleri işe yarar mı?

Boyunun yeteri kadar uzun olmadığı düşünen her yaştan kişi, farklı yöntemlere başvurarak boylarının uzatmaya çalışmaktadır. Ancak boy uzatmanın en doğal ve etkili yöntemi düzenli olarak boy uzatma egzersizleri yapmaktır. Gelişme çağındaki çocuklarda daha etkili olan boy uzatma egzersizleri, omurların açılmasına, kemiklerin esnemesine yardımcı olduğu için boy uzamasını sağlamaktadır. Düzenli ve disiplinle yapılması durumunda yetişkinlerde de 3-4 santimetreye kadar etkili olduğu görülmektedir. Çocuklarda daha çabuk sonuç alınan bu yöntemle yetişkinlerde de olumlu sonuç alma ihtimali yüksektir. 

Boy Uzatma Egzersizleri

Boy uzatma yöntemlerinden en etkili olanı düzenli egzersiz yapmaktır. Düzenli egzersizlerin yanında sağlıklı beslenme ve kaliteli uykuya da dikkat edilmesi gereklidir. Egzersiz yaparak boy uzatmak için genellikle esneme hareketlerinin hakim olduğu yoga önerilir. Yoga, çocuk yaştan itibaren yapılmaya başlandığında kemiklerin uzamasına ve esnemesine yardımcı olmaktadır. Çocukların kadar etkili olmasa da yetişkinlerin de boylarını uzatmada etkili olan egzersizler şöyledir:

1- Kedi Esneme: Eller ve dizlerin üzerinde durarak düzenli nefes alınıp verilir ve nefes alıp verme esnasında kafa omuzların arasına alıp sırt yukarı doğru kaldırılır. 

2- Kobra: Yere yüzüstü yatılarak yapılan bu pozisyonda boyna yüklenmeden el ve kollardan destek alarak boyun ve gövde yukarı doğru kaldırılır. Her defasında 10 saniye kadar beklenilen pozisyon 3-4 set tekrarlanarak yapılır.

3- Bacak Germe: Normal bir oturuşta bacaklar iki yana doğru açılabildiği kadar açılır ve ilk önce sağ bacağın üzerine doğru yatılarak sağ elle sağ ayak tutularak destek alınır. 10 saniye kadar burada kalınmaya çalışılır. Aynı pozisyon sol bacağa da uygulanır. 

4- Masa Pozisyonu: Bacakları dümdüz uzatarak yere oturulur ve ardından eller yana alınır. İlk olarak boyun ve çene arkaya doğru atılarak ellerden güç alarak ayağa kalkılmaya çalışılır. El ve ayaklardan alınan güçle bu pozisyonda 10 saniye kadar kalınır. 

5- Esneme Hareketi: Ayakta dururken yapılan bu harekette baş hem yukarı hem de geriye doğru aynı anda itilir. Tüm vücudun esnemesinde etkili olan bu pozisyon her defasında 10-12 saniye kadar yapılır 

6- Süper Esneme: Omurların açılmasını sağlayan bu pozisyonda eller birleştirilerek yukarı doğru uzatabildiği kadar uzatılır. Bu hareket 4 set halinde her sette 5-6 saniye kalacak şekilde yapılır.

7- Kase Boy Uzatma: Yerde yüz üstü yattıktan sonra kol ve bacaklar ileri ve yukarı doğru kaldırılarak tüm vücudun esnemesi sağlanır. Her esnemede 3 saniye kadar kalınması önerilen pozisyon 4 set halinde yapılır. 

8- Bara Asılma: Düzenli olarak 4 set halinde barda asılı kalmak hem bedenin esnemesine hem de güçlenmesini sağlayacaktır. 

9- Mum Duruşu: Omuzların üzerine durarak tüm vücudu havaya kaldırmak bacakların açılmasında ve boyun uzamasında etkili bir pozisyondur.

10- İp Atlama: Her gün düzenli olarak ip atlamak, zıplamak kemik ve kas yapısını esneterek boyun uzamasını sağlayacaktır. 

Tüm bu egzersizlerin düzenli olarak yapılması dışında özellikle çocukların basketbol ve yüzme gibi egzersizlere de devam etmesi önerilir. Her yaştan kişinin düzenli egzersizle kemik ve kas yapısını esnetmesi mümkündür. Bunun dışında düzenli ve sağlıklı beslenme ve kaliteli uyku çok önemlidir.