DSÖ'den dikkat geçen sigara açıklaması! Koronavirüse yakalanma riskini...

Sigara içenlerde koronavirüs görülme riskinin az olduğu belirtilen hem kansere hem de koronavirüse davetiye çıkaran araştırmayla ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü raporu kesin bir dille yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2020 17:19 GÜNCELLEME 04.12.2020 17:39 SAĞLIK
DSÖ'den dikkat geçen sigara açıklaması! Koronavirüse yakalanma riskini...

Yılda ortalama 8 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sigarayla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nü harekete geçiren bir araştırma haberi yayınlandı. Fransa'da yapıldığı iddia edilen ve sigara içenlerin koronavirüse yakalanma oranının daha az olduğu sonucunu ortaya koyan araştırma şaşkınlığa neden olmuştu. DSÖ konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yayınladı ve raporu tüm dünyada yayınladı.

 

Koronavirüse ikinci kez yakalanmak büyük risk! "Daha ağır geçirebilirsiniz"

SKANDAL RAPOR! SİGARANIN KOVİD'İ ÖNLEDİĞİNİ İDDİA ETTİLER

 

Fransa Paris'teki Pitié-Salpêtrière Hastanesinde yapıldığı belirtilen araştırma 'sigara içme statüsünün SARS-CoV-2 enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir faktör olarak görüldüğü ve nikotin kullanımının koronavirüse karşı da potansiyel bir önleyici etken olabileceğine' dikkat çekmişti. Bu açıklama sigara ile mücadele eden devletler ve sivil toplum örgütlerini adeta çileden çıkardı.

DSÖ HAREKETE GEÇTİ!

Toplumlarda kafa karışıklığına neden olan ve adeta sigarayı teşvik olarak görülecek söz konusu araştırmaya karşı Dünya Sağlık Örgütü harekete geçti. DSÖ ve uzmanlar "sigara içenlerin koronavirüse yakalanmadığı, hatta bunu önlediği" yalanına karşı çok sayıda rapor ve bilgi paylaşımında bulundu.

BU KOCA BİR YALAN

Sigara içenlerin kovide yakalanmadığı iddiasına karşı uzmanlar bunun koca bir yalan olduğu ve sigara içenlerin büyük bir riskle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Koronavirüse yakalananlar nasıl beslenmeli? Doğal yollarla tedavi yöntemleri

SİGARA İÇENLERİN ENFEKSİYON KAPMA İHTİMALİ ÇOK DAHA YÜKSEK

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre sigara içenlerin enfeksiyon kapma riski daha yüksek. DSÖ "Sigara içmek vücuda verdiği zararın dışında enfekte olmuş eller ve dudaklar ile temasta olması demek. Ve bu da virüsün elden ağza oradan da ciğerlere taşınması ihtimalini yükseltiyor" diyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasında ayrıca şu noktalara dikkat çekildi;

"Sigara dışında Nargile gibi birçok kişi tarafından paylaşılan alışkanlıklar da Covid-19 hastalığının yayılmasını kolaylaştırır. Özellikle akciğer rahatsızlığı olanlar için sigara alışkanlığı ciddi hastalığa neden olabilir. Sigara ve benzeri maddeler aracılığı ile vücudun oksijen ihtiyacını artıran ve oksijenin uygun bir şekilde kullanım kapasitesini düşüren durumlar kişinin sağlığını ciddi riske atmakta ve zatürre gibi hastalıklara sebep olmaktadır." dedi.