Böbrek hastalıklarına hangi bölüm ve poliklinik bakar? Böbrek ağrılarının nedenleri nelerdir?
Böbrek hastalıkları genellikle yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelse de altta yatan farklı hastalıklardan dolayı da görülmektedir. Yaşam tarzında yapılan bazı alışkanlıklar böbrek ağrılarının dinmesine yardımcı olsa da altta yatan nedenlerin tespit edilmesi ve doğru tedavinin uygulanması için doktora başvurulması gerekmektedir. Peki böbrek hastalıkları için hangi doktora gidilir?
ABONE OLBöbrek hastalıkları, altta yatan hastalıklardan kaynaklı meydana çıkan ve sinsice ilerleyen bir hastalıktır. Hastalığın çok ileri seviyelere gelmesiyle belirtiler göstermeye başladığından erken teşhis çok önemlidir. Böbrek hastalıkları genellikle yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı ortaya çıkan tansiyon, kalp ve karaciğer hastalıklarından meydana gelmektedir. Vücuttan atılmayan toksinler böbreklerde birikerek çeşitli hastalıkların çıkmasına neden olmaktadır.
BÖBREK AĞRSININ NEDENLERİ NELERDİR?
Böbrek hastalıkları genellikle yanlış beslenme alışkanlıkları ve kronik hastalıklardan kaynaklı meydana gelmektedir. Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, hamilelik, böbrek büyümesi, birtakım ilaçların yan etkileri, böbrek taşı, tümör, yanlış beslenme, gün içinde yeteri kadar su içmeme, idrar yolu enfeksiyonu ve iltihapları böbrek ağrılarına neden olmaktadır.
BÖBREK HASTLIKLARININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Rahatsızlığın ileriki boyutlarında belirtiler göstermeye başlayan böbrek hastalıklarının en temel semptomları şöyledir:
- Gün içinde daha az idrara çıkma
- Geçmeyen kronik mide bulantısı
- Ani nefes darlığı
- Aşırı uyuşukluk
- Göğüs ağrısı
- Bacak ve ayaklarda şişme, ağrı ve ödem
- Halsizlik
- İdrarda kan
- Baş dönmesi
- Titreme
BÖBREK AĞRISINA NE İYİ GELİR?
Her hastalıkta olduğu gibi böbrek rahatsızlıkları da yanlış ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı meydana gelmektedir. Böbrek sağlığının korunması ve toksinlerin atılması için alkol ve sigara gibi kanser hücrelerinin artmasına neden olan zararlı alışkanlıkların kesin olarak bırakılması gerekmektedir. Bunun dışında böbrek sağlığının korunması uzmanların tavsiye ettiği en önemli alışkanlık, günlük yeterli miktarda su tüketilmesidir. Su tüketmek böbrek ağrılarına dindirerek böbreklerde biriken toksinlerin en kısa sürede vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Böbrek hastalıklarına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler şöyledir:
1- Su: böbreklerin düzenli çalışması ve vücut dengesinin sağlanması için her gün yeterli miktarda su içilmesi gerekmektedir. Su, vücudu toksinlerden arındırarak başta böbrek hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlıktan korumaktadır.
2- Kereviz Suyu: Zengin antioksidan kaynağı bir besin olan keriz, aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde böbreklerde meydana gelen ağrıların dinmesine ve böbreğin sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.
3- Limonlu Su: Tüm vücudun arındıran ve organların daha sağlıklı çalışmasını sağlayan limonlu su, böbreklerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
BÖBREK HASTALIKLARINA HANGİ BÖLÜM BAKAR?
Böbrek hastalıklarının altta yatan nedenlerini tespit ederek doğru tanı ve tedavinin uygulanması için Dahiliye alt bilim dalı olan üroloji ya da nefroloji bölümünde gidilmesi gerekmektedir. Böbrek sağlığının korunması için doğal tedavi yöntemlerine başvurulsa da hastalığın neyden kaynaklı olduğunu tespit edip uzman kontrolünde tedaviye başlamak için muhakkak doktora gidilmesi tavsiye edilir.