Kuru erik kabızlığa iyi gelir mi? Kuru eriğin faydaları nelerdir?

Kuru erik, sahip olduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığından bağırsakların düzenli çalışmasına kadar birçok hastalığa iyi gelir. Uzun süre tok tutarak zayıflamak isteyenlerin daha hızlı ve kalıcı kilo vermesine yardımcı olur. Peki kabızlık için kuru erik nasıl kullanılır? İşte kuru erik fiyatları...

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2022 15:10 GÜNCELLEME 13.10.2022 15:10 SAĞLIK
Kuru erik kabızlığa iyi gelir mi? Kuru eriğin faydaları nelerdir?

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasında ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olan kuru yemişlerin düzenli olarak tüketilmesi halinde gün içinde sıklıkla kendini gösteren tatlı krizlerini azalttığı görülür. Kuru erik, besleyici ve doyurucu olmasının yanında oldukça düşük kaloriye sahiptir. Zayıflamak ya da kilosunu korumak isteyenlerin gün içinde azar azar tüketmeleri tavsiye edilebilir. Kur erik gibi kur meyvelerin doyurucu ve daha sağlıklı olması için bitki çaylarıyla tüketilebilir. Yüksek besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri kısmen karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bal sirkesi faydaları nelerdir? Bal sirkesi zayıflatır mı?

Kuru Erik Faydaları Nelerdir?

Yüksek besin değerlerine sahip olan kuru erik, iç organların temizlenmesinde ve toksinlerin arınmasında etkilidir. Hastalıklara karşı vücut direncini arttırmasının yanında sinir sistemini güçlendirir. Erik kurusu, sağlık açısında birçok faydası olmasının yanında aktar ve marketlerden kolaylıkla satın alınabilir. İşte kuru eriğin sağlığa olan birbirinden önemli faydaları:

  • Potasyum kaynağı olan kuru erik, kalp ritmini düzene sokarak kalp krizi riskini azaltır.

  • Diyet yapanlar ya da sağlıklı beslenmek isteyenlerin ara öğünlerinde kuru erik yemeleri, gün içinde daha az tatlı tüketmelerine yardımcı olur.

  • Lif oranı diğer besinlere göre daha fazla olan kuru erik, bağırsakların daha sistematik çalışmasına yardımcı olarak kabızlık sorununa iyi gelir.

  • Antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudu toksinlerden arındırarak iç organları kanser hücrelerine karşı korur.

  • Sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken iltihap ve enfeksiyonun en doğal şekilde vücuttan atılmasına yardımcı olur. 

  • Göz sağlığını korur, görme bozukluklarına engel olur. 

  • Enerji verir, gün içinde daha zinde kalmanıza yardımcı olur. 

  • Gün ortasında aniden gelen halsizlik ve yorgunluğa iyi gelerek enerjinin yükseltir. 

  • Kemik, tırnak, saç ve dişlerin güçlenmesini sağlar. İçerdiği demir, potasyum, kalsiyum ve K vitamini iskelet sistemini sağlamlaştırır. 

  • Ani acıkmaları önler.

Kayısının faydaları nelerdir? Sindirim sistemini çalıştıran kayısı günde ne kadar tüketilir?

Kuru Erik Yan Etkileri ve Zararları

Birçok hastalığın şifa kaynağı olarak tüketilen kuru erik çok fazla tüketilmesi halinde ishal, kusma, şişkinlik ve kan şekerinin yükselmesine neden olabilir. Bunların yaşanmaması için daha ölçülü miktarda tüketilmesine dikkat edilmelidir. 

Kuru Erik Nasıl Tüketilir?

Ara öğünlerde 5-6 adet yenilebilen kuru erik aynı zamanda keklere aroma katması için kullanılabilir. Bununla birlikte bağırsakların sağlıklı çalışması için suyu da içilebilir. 

Kabızlık İçin Kuru Erik

Bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olan kuru erik, düzenli olarak tüketilirse kabızlık sorununa iyi geldiği belirtilir. Özellikle akşamdan hazırlanan kürlerin gün içinde tüketilmesi bağırsakların temizlenmesinde etkilidir. Kabızlığa iyi gelen kuru erik ve kuru kayısı kürü:

2 adet kuru kayısı ve 3 adet kuru erik yıkanıp temizlendikten sonra 400 ml suyun içine atılır ve üzeri kapatılarak oda sıcaklığında 1 gece bekletilir. Sabah aç karnına suyu içip kuru meyveleri yemek gün içinde bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır. 

Kuruyemişin faydaları nelerdir? Her gün kuruyemiş tüketmek hangi hastalıklara iyi gelir?

Kuru Erik Kilogram Fiyatı

1 kilogram kuru eriğin ortalama fiyatı 35-40 TL kadardır. 

50 GR (5 Adet) Kuru Erik Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 28.24
Protein (g) 1.66
Yağ (g) 0.55
Lif (g) 4.71
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 5.5
Potasyum (mg) 609
Kalsiyum (mg) 39
Vitamin A (iu) 152
Vitamin C (mg) 11.07
Demir 1.22