İncir çekirdeği yağı cilde faydaları nelerdir? Soğuk pres incir çekirdeği yağı neye iyi gelir?

İncirin her türlü halinin bin bir derde derman olduğu ve bununla birlikte incir çekirdeği yağının cilt ve derisi rahatsızlıklarına iyi gelmesinin yanı sıra iç hastalıkların tedavisinde de oldukça tedavi edici özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Peki incir çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2022 10:10 GÜNCELLEME 13.09.2022 10:10 SAĞLIK
İncir çekirdeği yağı cilde faydaları nelerdir? Soğuk pres incir çekirdeği yağı neye iyi gelir?

Sağlık sorunlarının doğal yöntemlerle kısa sürede şifaya kavuşması için başvurulan yöntemler arasında incir çekirdeği yağı yer almaktadır. Özellikle sivilce ve yara izlerinin kısa sürede iyileşmesi için oldukça etkili bir yağ olduğu uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. Ülkemizin hemen hemen yer yerinde yetiştirilen incirlerden elde edilen incir çekirdeği yağı, aktarlarda ve doğal ürün satan internet sitelerinden kolaylıkla temin edilebilir.

İncir sütünün faydaları nelerdir? İncir sütü cilt lekelerine nasıl kullanılır?

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Saç derisi bakımından cilt lekelerinin tedavisine kadar pek çok alanda kullanılan ve oldukça güçlü bir iyileştirici etkiye sahip olan incir çekirdeği yağı, sivilcelerin tedavi olmasında sıklıkla kullanılmaktadır. Güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan incir çekirdeği yağı, vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İncir çekirdeği yağının faydaları şöyledir:

  • Güçlü bir omega 3 yağı kaynağıdır. İnsan bedeni için hayati mineraller arasında yer alan omega 3, dışardan besin takviyesiyle karşılanabilir. Her besinde yeteri kadar olmadığından dolayı pek çok kişide omega 3 eksikliği görülebilir. İncir çekirdeği yağı, omega 3 bakımından oldukça zengin bir besin olduğundan düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. 

  • İncir çekirdeği yağı, tam bir antioksidan deposudur. Vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine, hastalıklara karşı vücut direncinin artmasına yardımcı olur. 

  • Kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kanser hücrelerinin vücuda yayılmasına engel olarak kanserin farklı organlara sıçramasını yavaşlatmaktadır.

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

  • Sivilce ve uçuk gibi cilt lekelerinin kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Cildin nem dengesini sağlayarak daha parlak ve bakımlı görünmesini destekler. 

  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını destekleyen incir çekirdeği yağı, kabızlık gibi sindirim problemlerinin kısa sürede geçmesini sağlar. Bununla birlikte kabızlıktan kaynaklı şişkinlik ve ödemin de atılmasına yardımcı olur. 

  • Bel, karın ve kalça bölgesinde meydana gelen selülitlerin geçmesi için incir çekirdeği yağı ile düzenli olarak masaj yapılması önerilir. 

  • İncir çekirdeği yağı ile saç diplerine düzenli olarak masaj yapılması, saç derisinde havasızlıktan meydana gelen kepeklenme ve bakterilerin temizlenmesini sağlar. Saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olur. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan incir çekirdeği yağı, kandaki yağ oranını dengeleyerek kalp ve damar sağlığını korumaktadır.

İncir yaprağının faydaları nelerdir? Kuru incir yaprağı çayı nasıl demlenir?

İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Cilt Bakımı: Sivilce, uçuk ve yara izlerinin tedavi edilmesi için incir çekirdeği yağının ölçülü miktarda ya da pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye uygulanması tavsiye edilir. İstenilen neticeyi en kısa sürede alabilmek için gece yatmadan önce uygulanması önerilir. 

Saç Bakımı: Saç derisini beslemesi, saçların daha canlı ve sağlıklı uzaması için incir çekirdeği ağının dipten uca saçlara uygulanması ve yaklaşık30 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanması gerekir. 

Bağışıklık Sistemini: Vücut direncinin artması ve hastalıklara karşı korunmak için her sabah aç karnına 1 bardak ılık suyun içine 1 çay kaşığı incir çekirdeği ekleyip içilmesi tavsiye edilir.

İncir Çekirdeği Fiyatı?

Aktar ve bazı web sitelerden kolaylıkla temin edilebilen incir çekirdeğinin 30 ml ortalama fiyatı 35-40 TL kadardır.