Sık sık kestane tüketenler dikkat! Kış aylarında günde 4 orta boy kestane yerseniz...
Kışın habercisi kestane, sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Kestanenin genel bilinen faydaları yanında hafızayı güçlendirdiği, yaşın ilerlemesine bağlı olarak meydana gelen unutkanlığa iyi gelmektedir. Peki kestanenin beyin gelişimine faydaları nelerdir?
ABONE OLSoğuk kış günlerinde ısınmak için bol bol yediğimiz kestane kebap, lezzetinin yanında birçok hastalığa şifa olmaktadır. Zengin besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kestane, bağışıklık sisteminin zayıfladığı kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Bunun yanında her gün düzenli olarak tüketilen kestanenin yoğunluktan ve yaşın ilerlemesinden kaynaklı ortaya çıkan unutkanlığa iyi geldiği aktarılır. İşte kestanenin hafızaya faydaları...
Kestane Hafızayı Güçlendirir Mi?
Kestane, zengin mineralleri sayesinde beyin gelişimini destekler bunun yanında vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılayarak kişinin daha zinde kalmasını sağlar. Anemi hastalığına iyi gelerek kan değerlerinin yükselmesine yardımcı olur. Gün içinde tüketildiğinde daha enerjik hissettiren kestane, tüm faydaları yanında hafızayı güçlendirdiği ve yaş ilerlemesiyle meydana gelen bunama ve alzheimer hastalığına önleyici olduğu belirtilir.
Her gün düzenli olarak 4 adet orta boy kestane yemek, bilinen faydaları dışından hafızayı güçlendirerek unutkanlığa iyi gelmektedir. Günümüzde pek çok kişide B1 ve B2 eksikliği ve buna bağlı olarak da unutkanlık görülür. Kestane, içerdiği B1, B2 ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde hafızayı güçlendirmektedir.
Kestanenin Zararları Nelerdir?
Kestane çok fazla tüketildiğinde ishal gibi sindirim sistemini problemlerine, yüksek tansiyona ve kan şekerinin yükselmesine neden olabilir. Bundan dolayı daha ölçülü tüketilmesi tavsiye edilir. Özellikle şeker ve tansiyon hastalarının kestaneye karşı daha dikkatli olmaları tavsiye edilir.