Kefir nedir, faydaları nelerdir? Kabızlık için kefir nasıl tüketilir?
Probiyotik besinler içeren gıdaların düzenli olarak tüketilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirerek solunum yolu hastalıklarından en hayati hastalıklara kadar vücut direncini arttırmaktadır. Kefir ise zengin probiyotik kaynağı içerdiği için öğünlerde sık sık yer verilmesi tavsiye edilir. Peki kefir nelere iyi gelir?
ABONE OLKefir, probiyotik kaynağı bir besin olmasına bağlı olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli ölçüde katkısı bulunmaktadır. Hastalıkların birçoğu, yetersiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı olmaktadır. Bağışıklığın güçlenmesi ve vücut direncinin artması için probiyotik bakımından zengin olan kefirin tüketilmesi oldukça etkili bir beslenme tavsiyesidir. İşte probiyotik kaynağı kefirin faydaları...
Kefirin Faydaları Nelerdir?
Fermente edilerek hazırlanan kefir, insan bedeninin ihtiyaç duyduğu yararlı bakterileri en doğal şekilde karşılamaktadır. Kefir, özellikle sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağlığını korumaktadır. Bedenin ikinci beyni olarak adlandırılan bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışması, hayati bir önem taşımaktadır. İşte bağırsak sağlığı için hayati önem taşıyan kefirin faydaları:
-
Bağırsak florasını dengeler ve bağırsak sağlığını korur.
-
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir.
-
Doğal bir antibiyotik olan kefir, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
-
Kanser hücrelerine karşı savaşır. Kanserin vücutta yayılmasına engel olur.
-
Mide ağrılarına iyi gelir.
-
Gut hastalığına karşı etkilidir.
-
Güçlü bir B12 kaynağı olan kefir, B12 eksikliğine de iyi gelmektedir.
-
Kefir aynı zamanda ruhsal sağlığa da iyi gelmektedir. Stresi azalttığı ve uyku kalitesini arttırdığı bilinmektedir.
-
Vücuttaki iltihabı ve enfeksiyonu en doğal şekilde kısa sürede atmaya yardımcı olmaktadır.
Kabızlık İçin Kefir Nasıl Tüketilir?
Sindirim sistemi için oldukça önemli bir yere sahip olan kefir, kabızlık sorunu yaşayanların kısa sürede iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Kefir, sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakların hızlıca çalışmasını sağlar ve kabızlık sorununa çözüm olmaktadır. Kabızlık için kefir, sabahları aç karnına ya da gece yatmadan evvel tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Kefir Neye İyi Gelir?
-
Kabızlık
-
Migren
-
Stres
-
Mevsimsel hastalıklar
-
Vitamin ve mineral eksikliği
-
Obezite
-
Gut
-
Yüksek tansiyon
Kefir Nasıl Kullanılır?
Kefir direkt olarak içilebilmesinin yanında çorbaların içine ekleyerek çorbalar daha sağlıklı bir şekilde kullanılabilmektedir. Yulaf ve mısır gevreği hazırlarken de süt yerine kefir kullanılabilir. Bunun dışında salata sosu olarak da kefir değerlendirilebilir.