Göz kapağınız böyle görünüyorsa dikkat! Göz kapağı düşüklüğü olabilir…

Sadece doğuştan değil aynı zamanda yaşamın ilerleyen dönemlerinde de ortaya çıkabilen bir rahatsızlık olan göz kapağı düşüklüğü kişinin yaşam kalitesini etkiliyor. Konuya ilişkin Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay bilgilendirmelerde bulundu. Göz kapağı düşüklüğü belirtileri nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2023 09:36 GÜNCELLEME 30.12.2023 09:36 SAĞLIK
Göz kapağınız böyle görünüyorsa dikkat! Göz kapağı düşüklüğü olabilir…

Göz kapağı düşüklüğünün göz tembelliğine yol açabileceğini belirtilirken erken teşhisin önemini de unutmamak gerek. Çift tarafta görülebilirken tek taraflı göz kapağı düşüklüğü mümkün. En birincil belirtilerinden olan göz kapağındaki sarkmalar, kişinin görüşünü büyük oranda etkiler. Tıp literatüründe pitozis diye adlandırılan göz kapağı düşüklüğüne ilişkin merak edilenler bu haberimizde!

Dondurulmuş gıdalar tehlike saçıyor! Dondurulmuş gıdalar zararlı mı?

GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ NEDEN OLUR?

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Çağatay'a göre, doğuştan kaynaklanan göz kapağı düşüklüğü, genellikle anne karnında kas gelişimindeki yetersizlik ya da sinir gelişim anomalileri sonucunda ortaya çıkar. Bu durum, çocuğun görüşünü kısıtlayabilir ve göz tembelliğine neden olabilir. Bu nedenle, erken teşhis ve müdahale büyük önem taşır.

Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!

Zeytinyağı alırken aman dikkat! Ucuza satılan zeytinyağları zehir saçıyor…

Göz kapağı düşüklüğü, sadece doğuştan değil, aynı zamanda yaralanmalar, yaşlanma, felç, travma ve doğumsal bozukluklar sonucunda da ortaya çıkabilir. Sinir ve kas hastalıkları da bu duruma yol açabilir. Doç. Dr. Çağatay, göz kapağı hastalığının başka sağlık sorunlarının habercisi olabileceğine dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Çağatay, doğumsal pitozis hastalarında genellikle Levator kası adı verilen göz kapağını kaldıran kasın sorunlu olduğunu belirtiyor. Ancak, birçok olguda nedenin belirlenemediğini ifade ediyor.

GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ TEDAVİSİ

Göz kapağı düşüklüğü tedavisinde, detaylı bir muayene ve değerlendirmenin gerekliliğine vurgu yapılıyor. Doç. Dr. Çağatay, cerrahi tedavi seçiminde tanı yöntemlerinin önemine dikkat çekiyor. Göz kapağını kaldıran kasın çalışma durumuna bağlı olarak levator cerrahisi veya frontal askı yöntemlerinin uygulandığını belirtiyor.

Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay'ın açıklamalarına göre, göz kapağı düşüklüğü tedavisinde erken teşhis ve uygun müdahale, göz tembelliği riskini azaltabilir ve hastalığın ilerlemesini önleyebilir. Bu nedenle, göz kapağı düşüklüğünden şüphelenen kişilerin uzman bir doktora başvurması önemlidir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR