Özel hastanede yenidoğan vurgunu

İstanbul ve Tekirdağ'da, bazı doktorların para karşılığında özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine hasta bebekleri sevk ederek devleti zarara uğrattığı ortaya çıktı. Aralarında doktorların da olduğu 38 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 08:51 GÜNCELLEME 27.04.2024 13:29 SAĞLIK
Özel hastanede yenidoğan vurgunu

İstanbul'da Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, F.S. ve İ.G. adlı iki doktorun 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışanlarla ortak hareket ederek bebek acil hastalarını önceden anlaşmış oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk etmeleri karşılığında haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. İstanbul ve Tekirdağ'da şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 38 kişi gözaltına alındı.

ÖZEL HASTANELERE HAKSIZ KAZANÇ

Soruşturma kapsamında F.S. ve İ.G. adlı doktorlar ile irtibatlı oldukları 112 Çağrı Merkezi çalışanları ve özel hastanelerin yöneticilerinin birlikte hareket ettiği kaydedildi. Özel hastanelerdeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite çalışabileceği sayıda bebek yönlendirmesi karşılığında yüklü miktarda para aldıkları belirtildi.

Her bebek için SGK Başkanlığı'nca özel hastaneye günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı ve özel hastanelerin parayı alabilmek için bebekleri iyileşmiş olsalar dahi SGK'nın ödeme yaptığı maksimum süre boyunca yoğun bakımda tuttuğu tespit edildi. Öte yandan soruşturma kapsamında, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 zorunlu doktor masrafından kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, kayıtlarda hastanedeymiş gibi gösterilen doktorların ise HTS kayıtlarına göre hastanede olmadıkları da belirlendi. Ayrıca hasta yakınlarının doktorlarla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttığı da ifade edildi.

KAYNAK : SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR