Artçı inmeler için uzmanından uyarı: Tuz ve doymuş yağdan uzak durun!

Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, artçı inmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Artçı inmeler, birincil inmenin ardından ortaya çıkan ve genellikle daha hafif semptomlarla tekrarlayan inme ataklarıdır. Peki, inme atakları nasıl önlenir?

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 14:07 GÜNCELLEME 02.05.2024 14:07 SAĞLIK
Artçı inmeler için uzmanından uyarı: Tuz ve doymuş yağdan uzak durun!

Artçı inme atakları, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Uzman Çevik, artçı inmelerin belirtileri arasında hafif zayıflık, dengesizlik, konuşma zorluğu veya geçici görme problemleri gibi durumların bulunduğunu belirtiyor. Bazı durumlarda ise belirti göstermeden sadece beyin görüntüleme teknikleriyle tespit edilebiliyorlar.

Sıcak havalarda soğuk duş almayın! Duşta sıcak-soğuk şoklama…

Kırmızı, siyah ve beyaz turpun faydaları nelerdir? Kırmızı turp hangi hastalıklara iyi gelir?

ARTÇI İNMELERE KARŞI ÖNLEM ALIN!

Artçı inmelerden korunmanın anahtarı, birincil inme risk faktörlerini yönetmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmektir. Bu kapsamda, düzenli doktor kontrolleri yapılmalı ve kan basıncı, kolesterol seviyeleri, kan şekeri düzeyleri gibi risk faktörleri düzenli olarak kontrol edilmelidir. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığı benimsemek de önemlidir. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllar ve sağlıklı yağlar tüketmek, tuz ve doymuş yağ alımını sınırlamak gerekmektedir. Ayrıca, düzenli egzersiz yapmak da kalp sağlığını korumaya ve inme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

En iyi tokluk hissi veren metabolizma hızlandırıcı çay! Tok tutan ve yağ yakan bitki çayları

Sigara içmemek, alkol tüketimini sınırlamak ve sağlıklı bir kiloyu korumak da artçı inmelerden korunmada etkilidir. Stres yönetimi tekniklerini uygulamak da stresin neden olduğu kan basıncı yükselmesini önleyerek inme riskini azaltabilir. Uzman Çevik, bu önlemlerin artçı inmelerden korunmada yardımcı olabileceğini vurgularken, her bireyin durumunun farklı olduğunu ve doktora danışarak kişiye özel koruyucu önlemlerin belirlenmesinin önemini vurguluyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR