Kurban'da kesilen etleri böyle pişirmeyin! Kavurma yerine mangal!

Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Merve Sena Nazlı, etin kızartma veya kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesini önerdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 11:41 GÜNCELLEME 17.06.2024 11:43 SAĞLIK
Kurban'da kesilen etleri böyle pişirmeyin! Kavurma yerine mangal!

Diyetisyen Merve Sena Nazlı, Kurban Bayramı'nda bilinçsiz et tüketiminin sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor. Etlerin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi, dinlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Nazlı, kırmızı etin kızartma veya kavurma yerine daha sağlıklı pişirme yöntemleri olan ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesini tavsiye ediyor.

SEBZELERLE BİRLİKTE TÜKETİN!

Kırmızı etin yanında C vitamini açısından zengin yeşil salatalar ve söğüş sebzeler tüketilmesini öneren Nazlı, etin sebzelerle birlikte pişirilmesinin de iyi bir alternatif olduğunu belirtiyor.

Kurban Bayramı’nda aman dikkat! Uzmanlar kırmızı et için uyardı!

Güneş çarpmasına dikkat! Uzmanlar sıcak havalar için uyarıda bulundu!

ŞEKER VE ASİTTEN UZAK DURUN!

Nazlı, bayramda kan şekerinin aniden yükselmesini önlemek için asitli ve şekerli içeceklerden uzak durulmasını tavsiye ediyor. Bunun yerine ayran, doğal probiyotik olan şalgam suyu veya maden suyu tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, günlük su tüketiminin 2-2.5 litrenin altına düşmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

ŞERBETLİ TATLI YERİNE SÜTLÜ TATLI!

Bayramda şerbetli ve hamur tatlılarının fazla tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Nazlı, bunların yerine dondurma veya sütlü tatlıların tercih edilmesini öneriyor.

ÇOCUKLARI BAYRAMDA ŞEKERE BOĞMAYIN!

Nazlı, çocukların bayramda aşırı şekerli gıdalara maruz kalmasının önlenmesi gerektiğini vurguluyor. Çocukların fazla çikolata tüketiminin gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ebeveynlere çocuklarına daha sağlıklı alternatifler sunmalarını öneriyor.

KAHVALTIDA ET TÜKETMEYİN!

Kahvaltıda kavurma yerine peynir, yumurta, yeşillik ve tam tahıllı ekmek gibi besinlerle dengeli bir kahvaltı yapılmasını tavsiye eden Nazlı, kurban etlerinin öğlen ve akşam yemeklerinde tüketilmesinin daha uygun olduğunu belirtiyor.

KURBAN ETLERİNİ İYİ MUHAFAZA EDİN!

Kurban etlerinin saklanması konusunda da önerilerde bulunan Nazlı, etlerin bütün halde değil, parça parça saklanmasını ve porsiyonluk olarak dondurulmasını tavsiye ediyor. Kırmızı etlerin 8-10 ay arasında derin dondurucuda saklanabileceğini belirtiyor.

Diyetisyen Merve Sena Nazlı'nın uyarılarına göre, Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketimine dikkat edilmesi, sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılması ve etlerin doğru şekilde saklanması, bayram keyfinin sağlık sorunlarına dönüşmesini engelleyebilir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını koruyarak bayramınızın tadını çıkarın

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR