Yüzdeki güneş lekesine kesin çözüm! Güneş lekesi nasıl geçer?

Güneşli havaların bastırmasıyla ciltte var olan leke ve çiller de artmaya başladı. Bilhassa güneş lekelerinden korunmak isteyen vatandaş, yüzdeki güneş lekesi nasıl geçer diye araştırmaya başladı. İşte, geçmeyen güneş lekelerine kesin çözüm!

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 11:34 GÜNCELLEME 26.06.2024 11:57 SAĞLIK
Yüzdeki güneş lekesine kesin çözüm! Güneş lekesi nasıl geçer?

Güneş lekelerini hızla ortadan kaldıran veya kesen bir yöntem elbette bulunmamaktadır. Ciltle ilgili tüm sorunlar uzun vadede çözülebilir. Uzmanlara göre, güneş lekelerini önlemek için en az 50 faktörlü bir güneş kremi kullanmak gerekmektedir. Güneş lekelerinden korunmak isteyenler farklı kürler araştırmaktadır. Bu yazıda, güneş lekelerine iyi gelen kürlerin nasıl hazırlandığını sizler için derledik.

Havuz yerine deniz tercih edin! Havuz kullananlar aman dikkat!

GÜNEŞ LEKELERİNİ GİDEREN KÜRLER

Güneş lekelerinden korunmak için cildinize uygun bir güneş kremi seçmeniz önemlidir. Çünkü bu tür kremler herkes üzerinde farklı etkiler gösterebilir. "Güneş lekesi nasıl giderilir?" sorusunun yanıtını arayanlar için üç kür önerisi hazırladık. İşte güneş lekelerini gidermeye yardımcı üç kür...

Artan nem ve sıcaklık baş döndürüyor! Su içmek için susamayı beklemeyin!

Siyah Çay Suyu

Dört hafta boyunca, haftada altı gün ve günde iki kez uygulandığında, siyah çay suyunun güneş lekeleri üzerinde etkili olduğu belirtilmektedir. Bu kürü deneyenler ciltlerinin aydınlandığını ifade ediyor.

Limon Suyu

Limon suyu cilt rengini açtığı için güneş lekelerinde de etkilidir. Ancak limon suyu asidik olduğu için cildi ve gözleri tahriş edebilir ve kuruluğa yol açabilir. Bu nedenle, limon suyu kullanmadan önce bir doktora danışarak cildinize uygun olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Kremler

Piyasada güneş lekeleri için birçok krem bulunmaktadır. Glikolik asit, hidroksi asit, kojik asit veya deoksiarbutin içeren topikal kremler cilt lekelerinde etkili olabilir. Ancak, bu kremleri kullanmadan önce yan etki riskine karşı bir doktora danışmakta fayda vardır.

Güneş lekeleri ile başa çıkmak için bu kürleri deneyebilir ve cildinize uygun bir çözüm bulabilirsiniz. Unutmayın, cilt bakımı sabır ve düzenli uygulama gerektirir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR