Çöpe atanlar bin pişman! Bu yemişin kabuğu şifa saçıyor!

Kuruyemişler, içerdiği birçok vitamin ve mineral sayesinde sağlığa faydalıdır ve tok tutucu özellikleri ile bilinirler. Peki, hangi kuruyemişin kabuğu şifalıdır? İşte, fıstığın kabuğunda saklı olan mucizevi faydalar ile tanışın!

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2024 10:13 GÜNCELLEME 27.06.2024 10:13 SAĞLIK
Çöpe atanlar bin pişman! Bu yemişin kabuğu şifa saçıyor!

Bu makaleyi okuduktan sonra, fıstık kabuklarını çöpe atmaya kıyamayacaksınız. Fıstık, kendisi başlı başına faydalı bir yemiş olarak karşımıza çıkarken kabuğunda gizli olan faydalarıyla da bizi değerlendirmeye teşvik ediyor. İşte fıstık kabuğunun sağlığa faydaları...

Dişleri bembeyaz yapmak bu kadar kolay! Kırmızı renginin aksine beyazlatan etki!

YER FISTIK KABUĞU FAYDALARI

Kanserle Mücadelede Etkili

Fıstık kabuğu, yüksek miktarda antioksidan içerir. Bu antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Kolesterolü Düzenler

Fıstık kabuğundaki lifler, kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürürken, iyi kolesterol (HDL) seviyesini artırır. Bu sayede kalp sağlığını korur ve damar tıkanıklığını önler.

Taze ve kuru hünnap faydaları nelerdir? Hünnap meyvesi nerede yetişir?

Yaş dut yaprağının faydaları: Taze dut yaprağı çayı nasıl yapılır?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Fıstık kabuğu, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı direnci artırır.

Sindirimi Kolaylaştırır

Yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemini düzenler, kabızlık sorununu önler ve bağırsak sağlığını korur.

Fıstık Kabuğunu Nasıl Tüketebiliriz?

Kaynatma

Bir avuç fıstık kabuğunu yıkadıktan sonra tencereye koyun. Üzerine su ekleyip kaynatın. Demlendikten sonra süzerek sağlıklı bir çay olarak tüketebilirsiniz.

Toz Halinde Kullanım

Kurutulmuş fıstık kabuklarını öğüterek toz haline getirin. Bu tozu yoğurt, salata veya çorbalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.

Hazır Ürünler

Aktarlardan fıstık kabuğu özütü veya kapsülü şeklinde hazır ürünler temin edebilirsiniz. Ancak bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

NOT: Fıstık kabuğu tüketirken dikkatli olmak önemlidir. Aşırı tüketim bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, kronik rahatsızlığı olanların veya düzenli ilaç kullananların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR