İştahınızı bastıran 10 sağlıklı atıştırmalık

Kadınların yüzde 97’si ve erkeklerin yüzde 68’inin yiyeceklere karşı aşırı iştahlı oldukları ve zaafiyetlerinin bulunduğu tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2015 14:37 GÜNCELLEME 21.02.2015 14:37 Sağlıklı Yaşam
İştahınızı bastıran 10 sağlıklı atıştırmalık

Çikolatalı, tuzlu, şekerli ya da sert ve gevrek yiyeceklere karşı zayıflığınız varsa işte iştahınızı bastıracak yiyecekler:

Çikolata: Kadınların önemli bir çoğunluğu çikolataya karşı koyamaz. Çikolatalı gofret, kekler ya da diğer çikolata çeşitleri size fazla yarar sağlamazken daha sağlıklı çikolata alternatiflerini deneyebilirsiniz.

Tuzlu gıdalar: Patates cipsi, tuzlu çubuk krakerler yerine kalp ve göbek dostu bu tuzlu atıştırmalıkları tercih edin: Enginar kalbi ve antep fıstığı. Doğru şekilde hazırlanan enginar kalbi oldukça lezzetlidir. Enginar kalbine zeytinyağı, limon suyu ve biraz tuz dökün. Bu sebze iyi bir folat, doyurucu lif, C ve K vitamini kaynağıdır. Ayrıca enginar hastalıklarla savaşan antioksidanlarla doludur.

Antep fıstığı: 49 adet antep fıstığında 6 gram bitki proteini vardır ve oldukça doyurucudur. Ayrıca lif ve sağlıklı yağlar sağlayan antep fıstığı yemek aralarında açlığınızı bastırmaya yardımcıdır.

Zeytin: Basit, hızlı bir tuzlu atıştırmalık olan zeytinin sanıldığı gibi kalorisi yüksek değildir. 4 büyük zeytinde toplam 25 kalori var. Zeytini salatalarınıza, kahvaltınıza rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Taze meyve: Canınız tatlı çektiğinde doğal taze ya da kurutulmuş meyveyi tercih edin. İçinde doğal olarak şeker vardır, ama bunun yanında vücudunuz için gerekli vitamin, mineral ve antioksidanlar bulunuyor.

Kuru meyve: Kuru erik tatlı ve sağlıklı olan diğer atıştırmalıklardan biridir. Doyurucu olan kuru erik besin değeri açısından zengindir. 4 tanesinde sadece 100 kalori ve 3 gram doyurucu lif bulunuyor.