"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyasıyla Adapazarı ilçesindeki imam hatip okullarınca temin edilen 50 ton unun bulunduğu tırlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2016 15:33 GÜNCELLEME 04.03.2016 16:36 GÜNCEL
"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de zor durumdakilere destek olmak için ilçeye bağlı tüm okullarda yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Bölgede ciddi derecede un ihtiyacı olduğu bilgisine ulaştıklarını belirten Cevherli, "Bu çerçevede 65 bin liralık bir yardım topladık. Bu organizasyona müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin de ciddi katkıları oldu ama bu işin kahramanları öğrencilerimiz ve velilerimizdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bayraksız, vatansız olmak, çok büyük felakettir. Allah, bu kötü felaketi hiçkimseye yaşatmasın. Suriyeli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk" diye konuştu.

Cevherli, yardımları İHH aracıyla gönderdiklerine işaret ederek, "Bu işin en güzel örnek hizmetini veren yardım kuruluşlarımızın başında İHH geliyor. Sağolsunlar bize hemen tırlarını tahsis ettiler. Bu yardım kervanında bize böyle destek verdiler. Desteklerinden ötürü İHH'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da Sakarya'dan Suriye'ye 115'inci tırı gönderdiklerini söyledi.

Bölgeye sürekli yardım gönderildiğini ancak ihtiyacın çok fazla olduğunu belirten Aydın, "Adapazarı imam hatip okulları 2 tır yardım çıkardı ama bundan önce de ilçeden yaklaşık 7 tır yardım yapıldı. Adapazarı Milli Eğitim Müdürlüğü, kaymakamlık ve Adapazarı'ndaki bütün okullar, son kampanyada da imam hatip okulları toplamda 9 tıra ulaşan yardım yaptı. Bu çalışmalarından dolayı başta kaymakamlık olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra 50 ton unun yüklendiği iki tır, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yola çıktı.

KAYNAK : AA