Kazakistan’dan gelen Martysheva, Tuğçe ismini alarak İslam’la şereflendi!

Kazakistan'dan Sakarya'nın Geyve ilçesinde gelerek İslamiyet'i araştıran Martysheva, Kelime-i Şehadet getirip Tuğçe ismini alarak Müslüman oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2022 19:48 GÜNCELLEME 16.12.2022 19:48 ÜLKE'DE BUGÜN
Kazakistan’dan gelen Martysheva, Tuğçe ismini alarak İslam’la şereflendi!

Geyve ilçesinde yaşayan Taissiya Martysheva, İslamiyet ile ilgili araştırmaların ardından Müslüman olmaya karar vererek, Geyve İlçe Müftülüğüne başvurdu. Taissiya Martyshevai için Geyve İlçe Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi. 

KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU

Şahitler huzurunda kelime-i şehadet getiren Martysheva, "Tuğçe" ismini alarak Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve ihtida belgesi takdim edilen Martysheva’ya, Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve İslamiyet hakkında genel bilgilerin bulunduğu Türkçe ve Rusça kitaplar da hediye edildi.

'CENAB-I ALLAH İSLAM NİMETİNİ BÜTÜN İNSANLIĞA NASİP ETSİN'

Geyve İlçe Müftüsü Murat Okuyar, "Taissiya Martysheva kardeşimiz Tuğçe ismini alarak Müslüman olduğunu şahitlerin huzurunda ilan etti. Biz de imanının ikrarına şahitlik yaptık. Elhamdülillah İslam ailesi bir fert daha kazandı. Kardeşimiz hidayete erdi. Cenab-ı Allah İslam nimetini bütün insanlığa, isteyen herkese nasip etsin" dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR