Atletico Madrid, Inter'i penaltılarla eledi!

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunun rövanşında ağırladığı Inter'i seri penaltı atışlarında 3-2 yenen Atletico Madrid, çeyrek finale yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2024 04:15 GÜNCELLEME 14.03.2024 04:17 ŞAMPİYONLAR LİGİ
Atletico Madrid, Inter'i penaltılarla eledi!

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının son 16 turunda rövanş maçlarının heyecanı yaşandı. 

İspanyol ekibi Atletico Madrid, 1-0 kaybettiği maçı rövanşında dev organizasyonun son finalistlerinden İtalyan ekibi Inter'i ağırladı. 

Civitas Metropolitano'da oynanan maçta Simone Inzaghi'nin çalıştırdığı Inter, 33. dakikada Federico Dimarco ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi Atletico Madrid, bu golle 2 dakika sonra Fransız yıldızı Antoine Griezmann ile yanıt verdi: 1-1

Diego Simeone yönetimindeki Madrid ekibinin 87. dakikada Memphis Depay ile bulduğu gol, 90 dakikanın sonucunu 2-1 olarak belirlerken, toplam skordaki 2-2'lik beraberlik nedeniyle uzatmalara gidildi.

Uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmayınca penaltılara kalan maçta rakibine 3-2 üstünlük kuran Atletico Madrid, tur atladı.

OBLAK'I GEÇEMEDİLER

Bu arada Inter'de forma giyen milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu, mücadelenin tamamında forma giydi. Inter'in ilk penaltısını kullanan Hakan, Atletico Madrid kalecisi Jan Oblak'ı mağlup etmeyi başardı. 

Seri penaltılarda Inter'de Alexis Sanchez ve Davy Klaassen, kaleci Oblak'ı geçemezken çok kötü bir vuruş yapan Lautaro Martinez ise 5. penaltıda topu dışarıya gönderdi. İspanyol ekibinde ise bir tek Saul Niguez, Inter'in file bekçisi Yann Sommer'e takıldı. Atletico'nun 5. penaltıyı kullanmasına ise gerek kalmadı.

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR