Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" kapsamında defile düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2017 19:10 GÜNCELLEME 22.11.2017 19:10 KÜLTÜR
Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması

Türkiye'nin en büyük müze kompleksi konumundaki Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ndeki defilede, T-One Derneği tarafından Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'ta bulunan yöresel mozaiklerin desen olarak kullanılmasıyla tasarlanan kıyafetler sergilendi.

Şanlıurfa'nın "Amazon kraliçeleri", Gaziantep'in "Çingene kızı", Hatay'ın "Neşeli Ol" ve Kahramanmaraş'ın "Taban Mozaikleri" temalı kıyafetler yoğun ilgi gördü.

- "Mozaikler 2 bin yıl öncesine ait"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin bu tür etkinliklerle tanıtılması gerektiğini söyledi.

"Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" dolayısıyla kentin tarihi mekanlarının yerli ve yabancı sanatçılar tarafından ziyaret edildiğini anlatan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa'da bulunan mozaikler 2 bin yıl önceki yaşamı, kültürü, renkleri, aile yaşamını orijinal bir şekilde yansıtıyor. Arkeoloji ve sanat anlamındaki zenginliği bizim duyurmamız gerekiyor. Bu çalıştayda yarışmalar yapıldı. Mozaik anlamında sanat eserleri üretildi. Jüri tarafından seçilen 6 sanatçımıza ödül verildi. Haleplibahçe, Kızılkoyun, Kale eteğindeki mozaiklerin bir kaynakta toplanması, bilimsel bir yaklaşımla olaya bakılması, akademik çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. 12 bin yıllık Şanlıurfamızı en iyi şekilde tanıtmaya ve güzelliklerini sunmaya çalışıyoruz."


KAYNAK : AA